Creatieve revolutie

creativiteit moet

Informatie

Data: 31 mei en 14 juni 2021

Duur: 2 dagen, 6 uur per dag, plus een uur online begeleiding met coach naar keuze.

Aantal deelnemers: max 10

Locatie: Studio IJsselstein

Door: Roel Stevens / Simone Henken

Kosten: € 495,-
(€ 598,95 incl. btw)

Foto’s laten zich lezen als een dagboek. Ze laten zien wat je belangrijk vindt, waar je belangstelling naar uitgaat, waar je mogelijk op gefixeerd bent. Ze laten ook zien waar je geen oog voor hebt, waar je misschien overheen kijkt.

Voor iedereen die voor een (creatieve) ommekeer staat en opnieuw positie moet bepalen, is dit een aanrader.

Besluit je binnen veertien dagen na inschrijving toch niet mee te willen doen dan restitueren wij het volledige bedrag. Dan doen we ook als de training door ons wordt gecanceld. Maar je mag natuurlijk kiezen voor voucher. Lees ook onze algemene voorwaarden.

Verruim je blik

Creativiteit is van levensbelang om wendbaar te blijven en om ons vermogen problemen op te lossen te vergroten.

Fotografie is in deze training het middel om buiten ingesleten gedachtepatronen te treden waar we regelmatig in verstrikt raken raken. Breinen zijn namelijk gek op herhaling. Want door steeds dezelfde paadjes te bewandelen bespaart het een hoop energie. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd kom je zelden op een origineel idee. Je foto’s zullen telkens sterk op elkaar lijken omdat ze volgens een voorgeprogrammeerd format ontstaan. Je bent weliswaar zeker van een resultaat maar het is weinig creatief. En als je ooit in een (crisis)situatie terecht komt waar je de bakens drastisch moet verzetten, dan heb je al je creativiteit hard nodig. En creativiteit is net als spieren, je moet het trainen.

In deze training rekken we je fantasie op, strekken je geheugen tot ongekende hoogte – heus, je zult versteld staan van je eigen resultaten – geven je IQ een onderhoudsbeurt, verbreden je associatievermogen,  versterken je ruimtelijke en visuele navigatie en verscherpen je geestesoog.

Je zult gegarandeerd tot nieuwe inzichten komen.

Programma

In een zeer uitgebreide, interactieve presentatie dagen Roel Stevens en Simone Henken je uit om overtuigingen in een nieuw licht te zien. Zij zetten bestaande ideeën in een ander licht zodat je je eigen verwachtingen, huidige functioneren en eventuele blokkades kunt (her)zien. Je wordt creatiever en leert clichèmatig denken om te buigen naar originele ideeën.

Na deze training zijn vastgeroeste gedachten opengebroken en heb je nieuwe, intrigerende perspectieven op creativiteit en de invloed daarvan op je leven en je artistieke werk.
We garanderen dat het gebeurt, we garanderen ook dat het niet zonder slag of stoot zal gaan.

Omdenken. Buiten de gebaande wegen gaan. Dat waarvan je denkt dat het niet mogelijk is werkelijkheid laten worden. Het kan. Dit geldt niet alleen voor fotografen maar voor iedereen die nieuwe inzichten wil verwerven.

creativiteit moet
  • We onderzoeken de werking van het brein en welke gevolgen dat heeft voor patroondenken, clichématig handelen en uitstelgedrag. Je leert om dit te doorbreken.
  • Je krijgt leerstrategieën, geheugentechnieken, brainstormtechnieken aangereikt om je eigen creatieve brein te activeren.
  • Je leert hoe psychologie, biologie en de filosofie van de waarneming onze kijk op de wereld beïnvloeden.
  • Je leert hoe je door fotografie meer oog krijgt voor je eigen (gestolde) opvattingen.
  • Je leert door fotografie je eigen overtuigingen te (her)zien en positief aan te wenden.
  • Je doet creatieve gedachte-experimenten.
  • Je krijgt veel praktijksituaties aangereikt ter inspiratie en visieverruiming.

100 % garantie dat je volstrekt originele resultaten boekt!

Schrijf je in

Creatieve revolutie 31 mei en 14 juni 2021

598.95

Op voorraad

Fotografie: Gerdjan van der Lugt

Laat je niet aan banden leggen

Roel Stevens studeerde kunstmatige intelligentie en fotografie. Hij is docent en coach met jarenlange ervaring.

Simone Henken studeerde drama, fotografie en psychologie. Deze 3 gebieden combineert zij bij creativiteitstrainingen.