Creatieve revolutie

creativiteit moet

Informatie

Data: woensdag13, 27 okt. & 10 nov. 2021

Duur: 3 dagen, 6 uur per dag, plus twee uur online begeleiding met coach naar keuze.

Aanvang: 9.30 – 16.00 uur

Aantal deelnemers: max 10

Locatie: Studio IJsselstein

Door: Roel Stevens / Simone Henken

Kosten: € 895,-
(€ 1082,95 incl. btw)

Foto’s laten zich lezen als een dagboek. Ze laten zien wat je belangrijk vindt, waar je belangstelling naar uitgaat, waar je mogelijk op gefixeerd bent. Ze laten ook zien waar je geen oog voor hebt, waar je misschien overheen kijkt.

Voor iedereen die voor een (creatieve) ommekeer staat en opnieuw positie moet bepalen, is dit een aanrader.

Besluit je binnen veertien dagen na inschrijving toch niet mee te willen doen dan restitueren wij het volledige bedrag. Dan doen we ook als de training door ons wordt gecanceld. Maar je mag natuurlijk kiezen voor voucher. Lees ook onze algemene voorwaarden.

Fotografie: Gerdjan van der Lugt

Laat je niet aan banden leggen

Welkom bij het creativiteitspaleis

Creativiteit is van levensbelang om wendbaar te blijven en om ons vermogen problemen op te lossen te vergroten.

Fotografie is in deze training het middel om buiten sleetse gedachtepatronen te treden waar we regelmatig in verstrikt raken. Breinen zijn namelijk gek op herhaling. Want door steeds dezelfde paadjes te bewandelen bespaart het een hoop energie. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd kom het zelden op een origineel idee. Zo repeteer je steeds dezelfde (werk) handelingen en ben je fotograaf dan kunnen je foto’s sterk op elkaar gaan lijken omdat ze volgens een voorgeprogrammeerd format ontstaan. Je bent weliswaar zeker van een resultaat – lekker veilig -maar het is weinig creatief. En als je ooit in een (crisis)situatie terecht komt waar je de bakens drastisch moet verzetten, dan heb je al je creativiteit hard nodig. En creativiteit is net als spieren, je moet het trainen.

In deze training rekken we je fantasie op, strekken je geheugen tot ongekende hoogte – heus, je zult versteld staan van je eigen resultaten – geven je IQ een onderhoudsbeurt, verbreden je associatievermogen,  versterken je ruimtelijke en visuele navigatie en verscherpen je geestesoog.

Je zult gegarandeerd tot nieuwe inzichten komen.

Programma

In een zeer uitgebreide, interactieve presentatie dagen Roel Stevens en Simone Henken je uit om je overtuigingen in een nieuw licht te zetten. Zij zetten bestaande ideeën in een ander perspectief zodat je je eigen verwachtingen, huidige functioneren en eventuele blokkades kunt (her)zien. Je wordt creatiever en leert clichèmatig denken om te buigen naar originele ideeën.

Na deze training zijn heilige overtuigingen aan een kritische blik onderworpen en heb je nieuwe, intrigerende perspectieven op creativiteit en de invloed daarvan op je leven en je artistieke werk.
We garanderen dat het gebeurt, we garanderen ook dat het niet zonder slag of stoot zal gaan.

Omdenken, buiten de gebaande wegen gaan, dat waarvan je denkt dat het niet mogelijk is werkelijkheid laten worden. Het kan. Dit geldt niet alleen voor fotografen maar voor iedereen die nieuwe inzichten wil verwerven.

  • We onderzoeken de werking van het brein en welke gevolgen dat heeft voor patroondenken, clichématig handelen en uitstelgedrag. Je leert om dit te doorbreken.
  • Je krijgt leerstrategieën, geheugentechnieken, brainstorm-technieken aangereikt om je eigen creatieve brein te activeren.
  • Je leert hoe psychologie, biologie en de filosofie van de waarneming onze kijk op de wereld beïnvloeden.
  • Je krijgt meer oog voor je eigen (gestolde) opvattingen.
  • Je leert je overtuigingen te (her) zien en positief aan te wenden.
  • Je doet creatieve gedachte-experimenten.
  • Je krijgt veel praktijksituaties ter inspiratie en visie-verruiming.

100 % garantie dat je volstrekt originele resultaten boekt!

Roel Stevens studeerde kunstmatige intelligentie en fotografie. Hij is docent en coach met jarenlange ervaring en gezegend met het talent om complex zaken eenvoudig uit te leggen.

Simone Henken studeerde drama, psychologie en fotografie. Deze 3 gebieden combineert zij bij deze creativiteitstrainingen.

Schrijf je in

Creatieve revolutie 13, 27 oktober & 10 november 2021

1,082.95

Op voorraad

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.