Creatieve revolutie

13 september en 4 oktober 2020

creativiteit moet

Informatie

Duur: 2 dagen, 6 uur per dag

Aantal deelnemers: max 10

Locatie: Studio IJsselstein

Door: Roel Stevens / Simone Henken

Kosten: € 495,- excl. BTW
(€ 598,95 incl. BTW)

Foto’s laten zich lezen als een dagboek. Ze laten zien wat je belangrijk vindt, waar je belangstelling naar uitgaat, waar je mogelijk op gefixeerd bent. Ze laten ook zien waar je geen oog voor hebt, waar je misschien overheen kijkt.

Iedereen die voor een (creatieve) ommekeer staat en opnieuw positie moet bepalen is dit een aanrader.

Fotografie is niet direct het doel (wel de afspiegeling) maar het middel om buiten ingesleten gedachtepatronen te treden want we raken er regelmatig in verstrikt. Breinen zijn namelijk gek op herhaling. Want door steeds dezelfde paadjes te bewandelen bespaart het een hoop energie. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd dat niet effectief is, kun je vastlopen. En als je ooit in een situatie terecht komt waar je de bakens drastisch moet verzetten (ontslag, scheiding, ziekte), dan heb je al je creativiteit hard nodig. Wat zou het betekenen als je een ruimer blikveld krijgt en je (weer) gemotiveerd en energiek bent?

Het programma

Je wil creatiever worden, out the box kunnen treden en clichèmatig denken ombuigen naar originele ideeën.
Fotografen en coaches Roel Stevens en Simone Henken dagen je uit om jouw overtuigingen in een nieuw licht te zien. Zij zetten bestaande ideeën in een ander perspectief zodat je je eigen verwachtingen, huidige functioneren en eventuele blokkades kunt herzien.

Na deze training zijn vastgeroeste gedachten opengebroken en heb je nieuwe, intrigerende perspectieven op creativiteit en de invloed daarvan op je leven en je artistieke werk.
We garanderen dat het gebeurt, we garanderen ook dat het niet zonder slag of stoot zal gaan.

Omdenken. Buiten de gebaande gaan. Dat waarvan je denkt dat het niet mogelijk is, herbeschouwen en werkelijkheid laten worden. Het kan en soms moet je, soms gedwongen door externe omstandigheden. Dit geldt niet alleen voor fotografen maar is vooral een levenskunst. Gegarandeerd dat je nieuwe inzichten verwerft.

  • We onderzoeken de werking van het brein en welke gevolgen dat heeft voor patroondenken, clichématig handelen en uitstelgedrag. Je leert om dit te doorbreken.
  • Je krijgt leerstrategieën, geheugentechnieken, brainstormtechnieken aangereikt om je eigen creatieve brein te activeren.
  • Je leert hoe psychologie, biologie en de filosofie van de waarneming onze kijk op de wereld beïnvloeden.
  • Je leert hoe je door fotografie meer oog krijgt voor eigen (gestolde) opvattingen.
  • Je leert door fotografie je eigen overtuigingen te (her)zien en positief aan te wenden.
  • Je doet creatieve gedachte-experimenten.
  • Je krijgt veel praktijksituaties aangereikt ter inspiratie en visieverruiming.

100 % garantie dat je volstrekt originele resultaten boekt!

Creatieve revolutie 13-9, 4-10 2020

598.95

Op voorraad