Fotoboeken beurs

10 april 2022

BoekenBeursBeeldvoorzieningBeeldprofessionals

De geur van papier, de bladzijden die soepel door je handen glijden en de magische beelden die fotoboeken onthullen. Op onze beurs kun je fotoboeken kopen, verkopen en ruilen!

Programma

Koop, verkoop, ruil

Van monumentaal, tot grappig, boeken om uit te klappen, met voor- en achterflappen, sommige beroemd en vereerd, sommige schromelijk ondergewaardeerd; ga op ontdekking op onze fotoboekenbeurs.

  • Zoek je dat speciale exemplaar dat allang uitverkocht is, snuffel eens door de collectie van een verzamelaar.
  • Op zoek naar nieuw talent? Bekijk de dummies en proefexemplaren van studenten.
  • Ontmoet collega’s, ontdek onbekende pareltjes in jullie beider verzameling.
  • Doe elkaar een plezier door boeken beschikbaar te stellen.

Kom naar onze gezellige fotoboekenbeurs in IJsselstein en ontmoet fotografen en verzamelaars.

Voor bezoekers is de beurs gratis toegankelijk. Graag aanmelden via onderstaand formulier, zodat we een inschatting kunnen maken van de hoeveelheid bezoekers.

 

Calumet Café

Even een ‘bakkie doen’ om onze liefde voor fotografie te delen?! In het Calumet Café staat de koek en zopie klaar en kun je even lekker onderuit zakken om met elkaar bij te praten met een gratis bakkie leut.

 

Fotoruilwand: doneer en adopteer darlings

Een boek maken is editen en daarbij sneuvelen je darlings weleens; foto’s die je zeer dierbaar zijn maar niet passen in je concept. Kill you’re darlings, zeggen ze dan. Niet doen! Dat is wreed. Vermoord je schatjes niet en hou ze ook niet gevangen op je harde schijf maar doneer ze en geef ze een nieuwe eigenaar die ze koestert én adopteer zelf een schatje.

Heb je altijd al een originele, gesigneerde print willen hebben van een collega-fotograaf, kijk dan op de fotoruilwand.

Je mag 5 foto’s meenemen en ruilen. Print ze op A4, zet je naam in blokletters erbij, je handtekening en de datum van de opname.

Wanneer?

10 april 2022

}

Tijd

Boekenbeurs 11.00 – 15.00

Locatie

Newtonstraat 3
IJsselstein

(voldoende gratis parkeerplaatsen)

Standhouders

€ 25,- voor een kraampje (incl koffie en thee).

Wil jij boeken verkopen?

Ben je enthousiast boekenverzamelaar, handelaar of uitgever en wil je boeken verkopen of ruilen? Voor slechts 25,- euro heb je de beschikking over een kraampje en ben je voorzien van koffie en thee. Je bent van harte welkom. 

Verhalen

Welk boek zou je willen hebben?

Diamond matters van Kadir van Lohuizen.

Roeland straalt van geluk als hij het boekje uit het cellofaan haalt. Het kleinood heeft een ruwe kaft als schuurpapier aan de voorkant. Een diamantje schittert in de rechter benedenhoek. De eerste pagina’s zijn op mat papier geprint. Het gaat over het delven van diamanten en het harde, ongepolijste leven van de mijnwerkers. Het papier en de kaft op de achterkant veranderen van silk naar glanzend, simultaan met de inhoud die verschuift van het glad slijpen van de diamanten in Antwerpen naar het glamoureuze New York waar de fonkelende diamanten de sterren van de jetset sieren.

Roeland Beerks

Wat is je lievelingsboek?

Storyteller Tim Walker

Het boek ligt in mijn studio open geslagen zodat ik er elke dag mee in aanraking kom en de beelden mij volledig doordrenken en in elke vezel door dringen.

Het zijn sprookjes maar dan zonder het zoetsappe, het is eerder verontrustend, lichtelijk verwarrend en absurd maar ook esthetisch en modisch.

Op elke pagina ontvouwt zich een nieuw verhaal vol symboliek maar de afloop wordt nooit prijs gegeven en dat maakt het intrigerend.

Rinea Luicks

 

Naar welk boek ben jij op zoek?

 Botanische blauwdrukken Anna Atkins

Het Amsterdamse Rijksmuseum heeft een zeldzaam 19de eeuws fotoboek verworven. Het gaat om een botanisch album, blad voor blad handgemaakt door Anna Atkins (1799-1871), de eerste vrouwelijke fotograaf ooit. In het boek zijn 307 blauwdrukken gebundeld van zeewiersoorten uit de Britse wateren. Volgens conservator Hans Rooseboom zijn de bladen van ’een bijna onbegrijpelijke schoonheid.’

Het zal nooit mijn persoonlijke eigendom worden, maar ik kan wel heel dichtbij komen met een bezoek aan het archief. Dan word je toch een beetje onderdeel van de historie.

Luna Janssens