Inspiratie

Nieuwe inzichten en perspectieven

 

Heb jij ook genoten van het werk van Jay Tang?

Heb jij ook genoten van het werk van Jay Tang?

Momenteel hangt het werk van grafisch ontwerper en fotograaf Jay Tang in de galerie van Anita Neve in Almere. Het werk is zeer eigen en authentiek en verbonden met zijn persoonlijkheid. In deze artist talk vertelt Jay over zijn ontwikkeling op zowel technisch als artistiek vlak en hoe die twee aspecten samensmelten in een eigen stijl. Een eigen stijl hebben is niet iets dat je kunt afdwingen. Ik heb het dan niet over een vormkeuze. Het toepassen van een bepaald filter is niet hetzelfde als het werken vanuit een innerlijke motivatie waardoor de vorm een gevolg is.
Jay zal ook een demonstratie geven hoe zijn werken tot stand komen. Het zijn, minimalistische landschappen die verwijzen naar China, het land waar zijn voorouders vandaan komen. Hij is in Nederland geboren, zijn ouders in Hong Kong. Zijn voorouders zijn ooit van het vast land naar Hong Kong vertrokken.

Lees meer
Creativiteit moet! En wel hierom…

Creativiteit moet! En wel hierom…

Wat is het? Wat kan het voor jou betekenen om jouw leven te verbeteren? Creativiteit is het vermogen om bestaande kennis in verband te brengen met nieuwe informatie en zodoende originele ideeën te creëren. Het is een gave waarover iedereen beschikt. Al zal het bij de één beter ontwikkeld zijn dan bij de ander. Het is niet alleen voorbehouden aan kunstenaars, ook wetenschappers doen een groot appel op het vermogen op het divergent denken Bij divergent denken gaat het om een meer ongeorganiseerde manier van vrij denken, wat kan leiden tot een inzicht dat nieuw én toepasbaar is.

Lees meer
Wat is creativiteit

Wat is creativiteit

Terwijl iedereen op het internet riep dat het onmogelijk was, had Roel de absolute wil om het werkend te krijgen. “Ik heb toch niet voor niets Kunstmatige intelligentie gestudeerd? Er moet een weg zijn”. En waar een wil is, is een weg. Roel heeft het vermogen om ‘Om te denken”, om op onorthodox wijze verschillende stukjes kennis met elkaar te verbinden, om tegen de stroom en de gangbare mening in te gaan om met een nieuwe ideeën te komen.

Dit is creativiteit. Omdenken tegen de stroom in En dit is precies waar de webinar van a.s. zondag over gaat!

Lees meer
Nuchter en realistische verwachtingen

Nuchter en realistische verwachtingen

Marieke van der velden is een documentaire fotograaf, bevlogen en succesvol. Ze werkt voor klanten als Unicef, Amnesty International, Schiphol Airport en ING bank. Naast haar commerciele opdrachten realiseert ze projecten die getuigen van een grote betrokkenheid en engagement bij haar onderwerpen. Soms werkt ze samen met haar man Philip die filmer en regisseur is zoals bij het project The island of all together.

Lees meer
Recensie van Myrthe Effing

Recensie van Myrthe Effing

“Voor mijn project ‘Willem Wilmink’ ben ik begeleid door Roel Stevens, Marjon Steenbergen en Simone Henken
Ik vond het een fijne begeleiding, waarbij ik echt werd uitgedaagd om mijn werk steeds verder te verbeteren.
Recensie Myrthe Effing

Lees meer
Henry maakt je blij met PSD

Henry maakt je blij met PSD

Beeldvoorziening voor professionalisering en verdieping. Summer’s here! En misschien is dit wel hét moment om na te gaan hoe je naar je fotografie kijkt. Juist als je even uit je alledaagse omgeving bent en zoals ik nu, letterlijk op afstand op mijn vakantieadres in...

Lees meer
Op zoek naar een creatieve boost?

Op zoek naar een creatieve boost?

Duwtje in je rug Soms heb je even een nieuwe kijk op je werk nodig, wil je loskomen van wat je goed kan maar wat je eigenlijk altijd al doet, een frisse blik, een nieuw begin. Dat duwtje, desnoods die schop om je creativiteit op te schudden, kunnen wij je geven. We...

Lees meer
Studio IJsselstein

Studio IJsselstein

Een daadwerkelijk operationele studio Werken in een studio die ook daadwerkelijk operationeel is. In IJsselstein staat de studio van Marjon Steenbergen die ingericht is op interieurfotografie. Hier worden de decors gebouwd en uitgelicht om meubels en producten voor...

Lees meer

Schrijf je in voor ons nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met regelmaat schrijven we een nieuw blogitem, nodigen we je uit voor een lezing of geven we een korting op een van onze trainingen.

Je bent succesvol ingeschreven