Elke drie weken presenteren wij via livestream een artist-talk over actuele onderwerpen in de fotografie die bijdragen aan jouw creativiteit.

Bo Borkus Fake News

Fotografie Bo Borkus

Bo is een jonge, ambitieuze en getalenteerde fotograaf die succesvol is in het publiceren van haar werk. Hoe ze haar onderwerpen kiest van Fake news tot andere waarheden, de beelden creëert en hoe ze die aanbiedt bij redacties en haar commerciële klanten, vertelt ze in de uitzending van 5 juli om 20.00 uur.

Op zaterdag 1 augustus geeft Bo een masterclass met als onderwerp  “Jouw werk mag in de krant”.

Ze begeleidt je met een fotoserie waar je mee bezig bent, geeft feedback en zeer bruikbare adviezen om je werk kansrijk te maken voor publicatie.

Fake News en andere waarheden

Redacties worden overstroomd met projecten en fotoseries waar fotografen veel tijd, liefde voor het vak en energie insteken. En toch lukt het maar weinigen om eruit gepikt te worden en hun  werk gepubliceerd of tentoongesteld te krijgen.

Tegenwoordig is het aanbod groter dan de vraag en dat maakt het niet makkelijk om gezien te worden. Toch kunnen we een aantal voorwaarden noemen die je werk interessant maken voor redacteuren zodat ze bereid zijn om jouw werk een podium te geven.

  • Actualiteit
  • Nieuwswaarde
  • Originele insteek
  • Aantrekkelijk beeld

Je moet gevoel voor actualiteit ontwikkelen, de tijdgeest aanvoelen en dat catchy in beeld brengen”.

Datum: 5 juli

Duur: 1 uur

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Online

Door: Bo Borkus

Kosten: – 

Aanmelden via aanmeldknop

 

Locatie: Online

5 juli 2020

20.00 uur tot 21.00 uur

Bo Borkus

Bo Borkus

reis fotografie

Fotografie Kees Rutten

Reisfotografie

Je trekt er graag op uit, weer of geen weer. Het landschap kan betoverend mooi zijn, zowel het stedelijke als het natuurlijke landschap. Je besluit om het te fotograferen. Op de bonnefooi want je wil je laten verrassen. Vooral leuk en spannend, maar de kans dat je met bijzonder materiaal terugkomt is buitengewoon klein. En waarom? Je had geen plan. Geen uitgangspunt waar je je op kon richten. Je had geen idee wat je in beeld wilde brengen en op welke wijze. Dat brengt vroeg of laat teleurstellingen.

Je kunt er wat aan doen door vooraf een concept uit te werken zodat  je weet waar je op moet letten. Zo ga je doelgericht te werk, kun je het toeval ‘organiseren’ en krijgt je werk meer diepgang en zeggingskracht.

In dit webinar vertelt Kees Rutten hoe je dit aanpakt.

Datum: 14 juni
Duur: 1 uur

Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Online

Door: Kees Rutten

Kosten: – 

Aanmelden via aanmeldknop

 

Locatie: Online

14 juni Gratis

14.30 – 15.30

Kees Rutten

sculptured by nature

Fotografie Peter Cuypers
petercuypers.nl

Sculptured by Nature: Simone Henken in gesprek met Peter Cuypers

In ons streven naar fysieke perfectie vergeten we in onze huidige maatschappij vaak dat juist onvolkomenheden maken wie we zijn; menselijk en uniek. Voor Peter Cuypers zijn ‘schoonheidsfoutjes en (lit)tekens die een lichaam oploopt tijdens het leven, de kern van schoonheid. 
Door het lijf te fotograferen verkent en onderzoekt Peter het lichaam en legt het op geheel eigen wijze vast.

In dit webinar naaktfotografie vertelt hij over zijn fascinatie voor het menselijk lichaam als autonome vorm. Zijn blik richt zich zonder scrupules op unieke kenmerken, de rimpels, de plooien en welvingen en hoe het lichaam als een beeldhouwwerk door de tijd gevormd is.

Datum: 7 juni
Duur: 1 uur

Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Online

Door: Simone Henken en Peter Cuypers

Kosten: – 

Aanmelden via aanmeldknop

 

Locatie: Online

7 juni Gratis

14.30 – 15.30

Peter Cuypers

Simone Henken en Peter Cuypers

Fotografie Bo Borkus

Gratis webinar: Weerbaar worden ten tijde van corona

Omdenken, buiten de box treden, je grenzen verleggen, strategien om je creativiteit te vergroten, clichematig denken ombuigen. Het zal voor velen een grote wens zijn en in deze tijd meer dan wenselijk. Fotografie is niet direct het doel maar het middel om buiten ingesleten gedachtepatronen te treden want we raken er regelmatig in verstrikt. Breinen zijn nl. gek op herhaling. Want door steeds dezelfde paadjes te bewandelen bespaart het een hoop energie. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd dat niet effectief is, kun je vastlopen. En als je ooit in een situatie terecht komt waar je de bakens in je leven drastisch moet verzetten zoals nu in deze hectische coronatijd, dan heb je al je creativiteit hard nodig. 

 

Duur: 1,5 uur

Aanvang: 14.30 uur
Aantal deelnemers:
Locatie: Online

Door: Roel Stevens

Kosten 10 mei: gratis 

Aanmelden via e-mail

 

Kosten masterclasses  € 450,- excl. btw (tweedaagse training met twee trainers)

Locatie: Online

10 mei gratis

14.30 – 16.00

Roel Stevens

Locatie: Online

21 juni en 5 juli Masterclass. Voor deze data worden kosten berekend

14.30 – 16.00

Roel Stevens

Fotografie Boudewijn van den Breemer

Gratis webinar: Architectuurfotografie

Het volume en de grootte van een gebouw staat in schril contrast met de platte afbeeldingen die een architectuurfotograaf maakt. Het vraagt veel inzicht om de vertaling van 3D naar 2D te maken om het karakter van het gebouw volledig tot zijn recht te laten komen.

Boudewijn zal ook een opdracht meegeven waar je gratis feedback op krijgt. Zo kun je zelf aan de slag.

 

Meer informatie

Architectuur is de gematerialiseerde ziel van de samenleving.

Gebouwen zijn gestolde gedachten van een levenswijze en een tijdsperiode.
Aan de architectuur herken je de tijdsgeest. Denk bijvoorbeeld aan hoe de eenheidsbouw in de voormalige, socialistische oostbloklanden de filosofie van gelijkheid moest uitdrukken.

We spreken gemakshalve over Architectuur, maar er is eigenlijk maar een klein deel van alle bouwwerken ter wereld tot stand gekomen met behulp van een architect.

Op een gegeven moment in de geschiedenis zijn we een verschil gaan maken tussen architectuur en de overige gebouwde omgeving. Het is Architectuur met een grote A die staat voor: professioneel, officieel, academisch en voorbeeld stellend. Het begrip ‘Vernacular Architecture’ beschrijft de rest van alle woningen en bouwsels.

Daarmee lijkt er een verschil in klasse en kwaliteit benoemd te zijn. De invloed van ‘vernacular architecture’ op de officiële architectuur is onmiskenbaar. We onderscheiden daarmee de documentaire stijl binnen architectuurfotografie.

Er zijn ook andere genres zoals redactionele architectuurfotografie; gebouwen die vastgelegd worden voor brochures en magazines. En ook kunstzinnige uitingen van gebouwen vormen een essentieel onderdeel van het canon van de architectuurfotografie

In de masterclass gaat Boudewijn in op de verschillende genres om te kijken wat ervoor nodig is om intrigerende afbeeldingen te maken. Wat is het verschil tussen een mooi plaatje van een gebouw en een architectuurfoto die in je geheugen gegrift staat?

Duur: 1,5 uur

Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Online

Door: Boudewijn van den Breemer

Kosten 17 mei: gratis 

Aanmelden via onderstaande knop inschrijven

Kosten masterclass  € 222,50  per dag excl. btw (tweedaagse training)

Locatie: Online

17 mei. Gratis

14.30 – 16.00

Boudewijn van den Breemer

Locatie: Online

7 en 21 juni. Voor de data worden kosten berekend

14.30 – 16.00

Boudewijn van den Breemer

Fotografie Jay Tang

Artist talk met Jay Tang

Momenteel hangt het werk van grafisch ontwerper en fotograaf Jay Tang in de galerie van Anita Neve in Almere. Het werk is zeer eigen en authentiek en verbonden met zijn persoonlijkheid. In deze artist talk vertelt Jay over zijn ontwikkeling op zowel technisch als artistiek vlak en hoe die twee aspecten samensmelten in een eigen stijl. Een eigen stijl hebben is niet iets dat je kunt afdwingen. Ik heb het dan niet over een vormkeuze. Het toepassen van een bepaald filter is niet hetzelfde als het werken vanuit een innerlijke motivatie waardoor de vorm een gevolg is.
Jay zal ook een demonstratie geven hoe zijn werken tot stand komen. Het zijn, minimalistische landschappen die verwijzen naar China, het land waar zijn voorouders vandaan komen. Hij is in Nederland geboren, zijn ouders in Hong Kong. Zijn voorouders zijn ooit van het vast land naar Hong Kong vertrokken.
Er zal tijd zijn om vragen te stellen via de chat. En mocht je zelf de werkwijze van Jay willen uitproberen dan kun je meedoen aan de opdracht die hij voor je klaar heeft liggen. Feedback daarop is mogelijk in vervolgsessies.
 

Duur: 1,5 uur

Aanvang: 14.30 uur
Aantal deelnemers:
Locatie: Online

Door: Jay Tang

Kosten: € 000,- 

Aanmelden via e-mail

 

Locatie: Online

3 mei

14.30 – 16.00

Jay Tang

De persoonsgegevens die door jou worden verstrekt gebruiken we uitsluitend om met je in contact te komen. Lees meer in de privacyverklaring.