Livestream Modisch Portret door Gerdjan van der Lugt

6 september 2020 om 20.00 uur

Informatie

De blote buik van Linda

Prachtige modisch vormgegeven portretten stralen je tegemoet van de covers van de magazines. Maar wat maakt deze foto’s zo aantrekkelijk en zo onweerstaanbaar?

Linda met ontblote buik staat op de cover van de LINDA.
“Een perfect modisch vormgegeven portret” zegt Gerdjan van der Lugt. internationaal gelauwerd (reclame) fotograaf die voor veel buitenlandse magazines gewerkt heeft.
In deze foto komen veel dingen samen: het imago van rolmodel Linda dat versterkt wordt binnen de context van deze huidige tijd.

Bij een modisch portret gaat het niet om de complexiteit van de psyche van een persoon weer te geven, zoals bij een karakterportret. Het gaat er ook niet om de persoon glamoureus weer te geven en de illusie van perfecte te creëren. Hoewel beide aspecten, karakter en esthetiek in een modisch portret van belang zijn gaat het vooral om het versterken van het imago van de persoon.
Uiteraard is het uitgangspunt de uniciteit van de persoon en moet een modisch portret aan esthetische normen voldoen.
Daarbij is er een dunne scheidslijn tussen ranzige glamour en stijlvolle, trendy styling. Die smalle grens is lastig te bewaken en wordt vaak overschreden.

In de uitzending van 6 september gaat Gerdjan van der Lugt in op de verschillende portretgenres en vertelt waar een modisch portret aan moet voldoen om het imago van een persoon te versterken zodat het eigentijds is en past binnen de context van onze huidige maatschappij. Wil je leren om portretten te maken die geschikt zijn voor de cover van een magazine, meld je dan aan voor de livestream.

Masterclass Fotoreflectie 2 Tom Meerman

Gerdjan van der Lugt