Livestream Scheuren en rafelranden door Myrthe Effing

26 juli 2020 om 20.00 uur

Scheuren rafelranden met Myrthe Effing

Myrthe Effing is een fotograaf die met allerlei beeldende middelen experimenteert om ideeën uit te drukken. Ze is niet langer tevreden met het resultaat van één druk op de knop.
Ze zoekt naar technieken om meerdere betekenissen in één beeld samen te laten smelten, ze wil de focus verleggen door meerdere perspectieven aan te brengen.

Myrthe vond haar specifieke, eigen stijl in collagetechnieken waarbij ze foto’s verscheurt, vouwt, opnieuw rangschikt en weer fotografeert om daarmee een authentiek beeld te creëeren. Rafelrandjes, butsen en duidelijke knipranden zijn onderdeel van haar beeldtaal en worden niet netjes weggewerkt. Juist niet! Soms wordt het resultaat terloops, bijna kinderlijk dan weer poëtisch.
Ze stapelt meerdere knipsels op elkaar als dragers van verschillende betekenissen. De diverse delen verwijzen naar elkaar, resoneren met elkaar en krijgen een nieuwe lading.

Het geheel is altijd meer dan de som der delen.

Informatie

In de komende live stream gaat Simone in gesprek met Myrthe Effing; over haar werk, haar onderwerpen met sociale thema’s zoals Enschede huilt (Willem Wilmink) n.a.v. de vuurwerkramp. We gaan ook uitgebreid in op het werk van andere fotografen die deze specifieke techniek gebruiken zoals David Hockney, Lieven Prins en Peter Beard.

Leer wat collegefotografie aan mogelijkheden kan bieden om een verhaal met meerdere lagen te verbeelden.