Onze Masterclasses

Fotografie Basis

Fotografie Basis
Kees Rutten

Leer de basistechnieken van fotograferen met je digitale camera, beeldbewerken en printen kennen. In deze basiscursus krijg je te maken met vier belangrijke onderdelen: opnametechniek, digitale beeldbewerking in Bridge en Photoshop, printen en compositie & vormgeving.

Masterclass Documentair met Roel Stevens

Documentaire projecten
Jeroen Toirkens

Deze masterclass is bedoeld voor documentaire fotografen die intensief en langdurig aan projecten willen werken en naar verdieping zoeken in hun documentaire werk. Een bijdrage in de kosten kun je aanvragen werktuig ppo.nl

Masterclass Studiofotografie met Marjon Steenbergen

Studiofotografie
Marjon Steenbergen

In deze training laten wij ons door Johannes Vermeer inspireren en gaan we dit kamertje in de studio nabouwen. Aan bod komt omgaan met studio(flits) licht, portretlicht, styling, decorbouw en aansturing van je model.

Ethiek in de fotografie

Ethiek in de fotografie
Nada Dijkema

Als fotograaf krijg je regelmatig te maken met ethische kwesties in je werk. Wat mag en kun je laten zien en hoe breng je het in beeld?                                                                               

Reisfotografie extended 
Kees Rutten

Om ervaringen vast te leggen is toeval een belangrijke factor. Maar overkomt het toeval je of ‘dwing’ je het af en ben je er op voorbereid? In deze training leer je om te werken vanuit een idee.

Masterclass Fundament van Fotografie met Gerlo Beernink

Fotografie Vervolg
Gerlo Beernink

In een aantal intensieve sessies leg je een stevig fundament voor de workflow van je fotografie. Je leert je camera, laptop, computer en printers te kalibreren en je hebt een geordend en functioneel archief via Lightroom.

Masterclass Studiolicht op locatie met Ruben Schumacher

Studiolicht op locatie
Ruben Schumacher

Om uitgebalanceerde en spannende foto’s te maken is het nodig te begrijpen hoe licht zich ‘gedraagt’. Dit doe je door de theorie over licht en contrastbeheersing te begrijpen

Masterclass Modisch Portret

Modisch portret
Gerdjan van der Lugt

Om een modisch portret te maken heb  je niet perse een supermodel nodig maar wel gevoel voor verfijning, stijl en klasse. Styling  en regie zijn essentieel en bepalen de uitstraling van je modische portret.

Masterclass Photoshop met Henri Faber

Beeld bewerken met Photoshop Henry Faber

Aan het einde van de masterclass ben je beter bekend met de belangrijkste photoshop tools die je nodig hebt voor fotobewerking. Alles om je werk een ‘wow’ factor te geven.
Masterclass Documentair met Roel Stevens

Storytelling
Roel Stevens

Als journalistiek en documentaire fotograaf moet je kennis hebben van je onderwerp en je moet het talent ontwikkelen om er een direct engagement mee aan te gaan,
Masterclass Naaktfotografie met Peter Cuypers

Naaktfotografie
Peter Cuypers

Naaktfotografie is precair en spannend en wordt vaak in verband gebracht met erotiek. Je leert een concept te verwoorden en het ontwerp te creëren die je visie versterkt.

Fotoreflectie met Tom Meerman

Fotoreflectie
Tom Meerman

Fotografie is een beeldtaal waar we het gesproken woord nodig hebben om ons begrippenkader te vergroten en om gefundeerde onderbouwingen te kunnen geven vanuit verschillende perspectieven.
Scheuren en rafelranden met Myrthe Effing

Scheuren en rafelranden
Myrthe Effing

Collagefotografie biedt mogelijkheden om letterlijk gelaagdheid in een foto aan te brengen. Tijd, plaats en gebeurtenissen van foto’s kunnen op die manier in een nieuw perspectief gezet worden.
Masterclass Documentair met Roel Stevens

Dat mag in de krant
Bo Borkus

In deze masterclass starten we met een uitgebreide analyse van series die gepubliceerd zijn en bespreken het moment waarop ze in de media verschenen.                                                                                               

De persoonsgegevens die door jou worden verstrekt gebruiken we uitsluitend om met je in contact te komen. Lees meer in de privacyverklaring.