Masterclasses

Succesvol portret | Merlijn Doomernik

Merlijn Doomernik krijgt heel bekend Nederland voor de camera in de meest uitdagende omstandigheden. Deze ervaren fotograaf leert je hoe je altijd succesvol een foto kunt maken in onmogelijke situaties.

Meer informatie

Lightroom en workflow | Gerlo Beernink

Deze training is voor de startende (semi) professionele fotograaf en voor de gevorderde fotograaf die de laatste ontwikkelingen wil bijhouden en een snellere manier van archiveren en werken zoekt.

Meer informatie

Licht op locatie | Ruben Schumacher

Om uitgebalanceerde foto’s te maken waarbij daglicht en flitslicht gecombineerd worden, is het nodig te begrijpen hoe licht zich ‘gedraagt’ en hoe je dit kunt mixen en manipuleren.

Meer informatie

Eigen signatuur creëren en versterken met Photoshop | Henry Faber

Een persoonlijke, herkenbare beeldtaal ontwikkelen via de nabewerking in Photoshop. Daar draait het om. 

We redeneren vanuit jouw wensen en wat jou inspireert, en dragen vervolgens de technieken aan om dat resultaat te verwezenlijken. We gaan geen trucs voor doen maar baseren het programma op het ontwikkelen van jouw eigen stijl.

Meer informatie

Documentaire Projecten | Jeroen Toirkens

Deze masterclass is voor fotografen die intensief en langdurig aan projecten willen werken en naar verdieping zoeken in hun werk. Fotograaf Jeroen Toirkens is een meester in het verbeelden van grootse verhalen. In vier bijeenkomsten en via persoonlijke een-op-een online sessies begeleidt Jeroen je bij de uitvoering van je project. Hij is nauw betrokken en zal je persoonlijk advies geven zodat je concrete stappen kunt zetten.

Meer informatie

Conceptuele fotografie | Esther Hovers

Esther biedt een bijzonder programma voor beeldmakers die onder, door of achter de zintuigelijke werkelijkheid willen dringen en licht willen laten schijnen op hetgeen ongezien is. Zij doet daarbij een groot beroep op het conceptueel denken.

Meer informatie

Creatieve Revolutie | Roel Stevens

Roel Stevens presenteert Creatieve revolutie. Als je vastgeroeste patronen wil doorbreken, gestolde overtuigingen wil losweken, je creativiteit wil oprekken en uit je comfort zone durft te komen dan is dit een absolute aanrader.

Meer informatie

Reisfotografie| Bas Jongerius

Op pad met National Geographic fotograaf Bas Jongerius

In deze masterclass leer je om als reisfotograaf aan de slag te gaan.

Je leert jezelf als verhalenverteller kennen. Want waar word jij enthousiast van en waar mag jij voor wakker gemaakt worden?

En we gaan in op vragen als: Hoe kies je een verhaal en vind je de juiste invalshoek? Hoe organiseer je samenwerking? En als je graag je werk wilt publiceren, hoe ga je dan te werk?

Meer informatie

Symboliek in portretten | Gerlo Beernink

Je vergroot je kennis van de geschiedenis van het portret en je kunt vanuit verschillende perspectieven het portret meer inhoud geven. Gerlo Beernink analyseert hoe Jan Banning, een meester in het documentair portret, het licht gebruikt als verhalend element. Met al deze nieuwe inzichten maak je portretten waarbij je klassieke symbolen vertaalt naar actuele thema's en vormgeeft met moderne beeldtaal.

Meer informatie