Masterclasses / Beeldbewerken

Beeldbewerken

Special effects met Photoshop

 

Je leert technieken om je beeld te manipuleren om het naar een hoger professioneel niveau te brengen. aan de orde komt beelden in andere achtergronden te monteren, kleuren manipuleren, speciale effecten toepassen en nog veel meer. Aan het einde van de masterclass beheers je essentiële gereedschappen van photoshop die je nodig hebt voor fotobewerking. Je krijgt alles aangereikt om je werk een ‘wow’ factor te geven.

Deze Masterclass besteedt ruime aandacht aan het non-destructief werken via een effectieve workflow met behoud van kwaliteit en is geschikt voor fotografen, beeldbewerkers, vormgevers, webdesigners en iedereen die zijn vaardigheden met photoshop technieken wil optimaliseren.

Neem je laptop met de nieuwste versie van Adobe Photoshop mee.

Let op! Dit is geen beginnerscursus. Voor deze masterclass is een behoorlijke basiskennis van Photoshop vereist.

Programma

Dag 1

Op de eerste dag maak je een remake van de ‘Gekwelde pianist’. Je krijgt de beschikking over de studio, het decor en het lichtplan om jouw versie te maken. En je ontvangt de originele foto met Henry aan de piano en Simone als operazangeres. Daarin staan alle lagen en handelingen opgeslagen zodat je stap voor stap de bewerkingen kunt volgen en terug kunt kijken. Zo heb je  een perfect uitgangspunt qua kleur en licht om de speciale effecten toe te voegen.

‘s Middags bewerk je jouw versie waarbij je de bewerkingen bestudeert en toepast.

Dag 2

Aan de orde komt:

  • 
Niet destructieve aanpassingen maken met slimme objecten, aanpassingen lagen, laag maskers en layer styles, RAW bestanden.
  • Portret retoucheren, spot healing tools, healing brush, patch tools, liquify tool, dodge en burn, retouche in camera RAW
.
  • Content aware tools, content aware move tool, content aware fill tool.
  • Beheersen van selecties, Photoshop selection tool, quick selection, pen tool, color range, focus area, subject, select en mask, saving en loading selections.
  • 
Speciale effecten toevoegen: licht, rook, vuur, water bijv.
  • Kleurcorrectie, hue/ saturation adjustment layer, blending modes, color lookup tables, gradient maps, curves.
  • EN alles wat op je wensenlijst staat en wilt weten. Kom maar op met je vragen.

Cursusdagen

3 & 24 okt 2021

}

Tijd

9.30 – 16.00 uur

Duur

2 dagen, 6 uur

Aantal deelnemers

Maximaal 8

Locatie

IJsselstein

Coaches

Henry Faber

Kosten

€  540,- excl. btw 
(€  653,40 incl. btw)

Docenten

Henry Faber

Hij maakt portretten voor websites, magazines en particulieren met een grote wow-factor en een goede dosis humor. Het gebruik van digitale middelen omarmt hij van harte. Photoshop en Lightroom zijn zijn geliefde gereedschappen. Hij maakt je graag wegwijs en leert je alles over de  geavanceerde functies van deze programma’s.

Verhalen

Ze bieden meer!

“Van Henry word je blij omdat hij zoveel meer biedt dan je verwacht. Ik weet écht wel wat van beeldbewerking maar hij heeft me zoveel nieuwe technieken geleerd.”

Yvonne Wesling, deelnemer masterclass 2021

Webinar Henry Faber

Simone Henken in gesprek met Henry Faber over het filmisch effect dat je kunt bereiken met Photoshop.

Met artiesten werken is fantastisch omdat zij het experiment niet schuwen en open staan voor nieuwe ideëen. Dat geeft mij als beeldmaker zo’n grote vrijheid. De creativiteit die dan in die samenwerking ontstaat geeft dynamiek, energie. Henry Faber

Onze Masterclasses