Special effects met Photoshop

Tijdens de masterclass leer je technieken om je beeld te manipuleren om het zo naar een hoger, professioneel niveau te brengen. Je leert beelden in een andere achtergrond te monteren, kleuren te manipuleren, speciale effecten toe te passen en veel meer. Aan het einde van de masterclass beheers je essentiële gereedschappen van photoshop die je nodig hebt voor fotobewerking. Je krijgt alles aangereikt om je werk een ‘wow’ factor te geven en naar een artistiek hoger plan te brengen.

Deze Masterclass besteedt ruime aandacht aan het non-destructief werken via een effectieve workflow met behoud van kwaliteit en is geschikt voor fotografen, beeldbewerkers, vormgevers, webdesigners en iedereen die zijn vaardigheden met Photoshoptechnieken, al dan niet beroepshalve wil optimaliseren.

Neem je laptop met de nieuwste versie van Adobe Photoshop mee. Dit is geen beginnerscursus. Voor deze masterclass is een redelijke basiskennis van Photoshop vereist.

Masterclass Basiscursus fotografie

Dag 1

Op de eerste dag maak je een remake van de ‘Gekwelde pianist’. Je krijgt de beschikking over de studio, het decor en het lichtplan om jouw versie te maken. En je ontvangt de originele foto met Henry aan de piano en Simone als operazangeres. Daarin staan alle lagen en handelingen opgeslagen zodat je stap voor stap de bewerkingen kunt volgen en terug kunt kijken. Zo heb je  een perfect uitgangspunt qua kleur en licht om de special effects toe te voegen.

‘s Middags starten we met de beeldbewerking waarbij je de verschillende bewerkingen bestudeert en oefent.

Dag 2

Aan de orde komt:

  • 
Niet destructieve aanpassingen maken met slimme objecten, aanpassingen lagen, laag maskers en layer styles, RAW bestanden.
  • Portret retoucheren, spot healing tools, healing brush, patch tools, liquify tool, dodge en burn, retouche in camera RAW
.
  • Content aware tools, content aware move tool, content aware fill tool.
  • Beheersen van selecties, Photoshop selection tool, quick selection, pen tool, color range, focus area, subject, select en mask, saving en loading selections.
  • 
Special effects, licht effecten, rook, vuur, maken van composities
.
  • Kleurcorrectie, hue/ saturation adjustment layer, blending modes, color lookup tables, gradient maps, curves.

Informatie

Datum: 12 sept en 3 oktober 2021

Door: Henry Faber

Duur: twee dagen, 6 uur

Aanvang: 9.30 – 16.00 uur

Aantal deelnemers: max 8

Locatie: Studio IJsselstein. Goed geventileerde ruimte van 500m2

Kosten: € 540,- excl. BTW
(€ 653,40 incl BTW)

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.

Dit zegt deelnemer Yvonne Wesling.

“Deze masterclass biedt véél meer dan je verwacht. Ze doen wat ze beloven. Echt een aanrader”. Yvonne Wesling.

Schrijf je in

Masterclass Beeldbewerking Photoshop 12 en 3 oktober 2021

653.40

Op voorraad

Masterclass Studiolicht op locatie met Ruben Schumacher
Studiolicht op locatie
Masterclass Documentair met Roel Stevens
Storytelling
Masterclass Modisch Portret
Modisch portret
Masterclass Photoshop met Henri Faber
Beeldbewerking Photoshop
Masterclass Studiolicht op locatie met Ruben Schumacher
Reisfotografie extended