Masterclasses / Colormanagement

Color management voor pro’s

Gerlo Beernink

 

In een aantal intensieve sessies leg je een stevig fundament voor de workflow van je fotografie. Je leert je camera, laptop, computer en printers te kalibreren en je hebt een geordend en functioneel archief via Lightroom. Dat vergroot je professionaliteit en gaat je heel veel tijdwinst (en dus geld) opleveren. Deze training is voor de startende (semi) professionele fotograaf en voor de gevorderde fotograaf die de laatste ontwikkelingen wil bijhouden.

De heldere uitleg van fotojournalist, Zilveren camerawinnaar en techniekliefhebber Gerlo Beernink staat garant voor een beter begrip. Technisch staat niets meer in de weg om artistiek grootse prestatie te verrichten.

Aan het einde van de training beschik je over een stevig fundament en beheers je nieuwe mogelijkheden van je camera, je kunt importeren vanuit Lightroom, hebt een werkbaar archief en je kent de wisselwerking met Photoshop. Je hebt controle over het printproces en weet hoe je foto’s in realistische kleuren kunt (laten) afdrukken.

Programma

Colormanagement – Van camera tot printer

Zie je op je beeldscherm kleuren die niet gelijk zijn aan de kleuren met je print? Veel professionals in de (foto) grafische branche hebben moeite met kleurbeheersing.

Color management is essentieel als je controle wil hebben op de kleuren van je eindproduct. Van camera via monitor tot print. Je leert alles over kleurprofielen. Je krijgt de beheersing om te printen vanuit Lightroom zodat je altijd een optimaal en betrouwbaar resultaat hebt.

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.

Cursusdagen

27 okt en 3 nov 2021

}

Tijd

9.30 – 16.00 uur

Duur

2 sessies van 6 uur

Aantal deelnemers

Maximaal 10

Locatie

IJsselstein

Coaches

Gerlo Beernink

Kosten

€ 375,- excl btw (€ 453,75 incl btw)

Docenten

portret_Gerlo_Beernink

Gerlo Beernink

Gerlo Beernink is een Nederlandse kunstenaar/ fotograaf. Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de universiteit van Nijmegen. Vanaf 1981 fotografeert hij sociaal maatschappelijke onderwerpen voor o.a. de vakbonden, de Groene Amsterdammer, Time-life en Der spiegel. Zijn werk in bekroond met vele prijzen zoals de World Press Award en de Zilveren camera.

Zijn bijzondere interesse heeft de historie van fotografie. In dat specifieke vakgebied geeft hij ook college’s aan het Emerson College, Boston USA. 

Onze overige masterclasses