Masterclasses / Creatieve Revolutie

Creatieve Revolutie

Welkom bij het creativiteitspaleis

 

Creativiteit is van levensbelang om wendbaar te blijven en om ons vermogen problemen op te lossen te vergroten.

Fotografie is het middel om buiten sleetse gedachtepatronen te treden waar we regelmatig in verstrikt raken. Breinen zijn namelijk gek op herhaling. Want door steeds dezelfde paadjes te bewandelen bespaart het een hoop energie. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd kom het zelden op een origineel idee. Zo repeteer je steeds dezelfde (werk) handelingen.

Het kan ertoe leiden dat je creatieve uitingen sterk op elkaar gaan lijken omdat ze volgens een voorgeprogrammeerd format ontstaan. Je bent weliswaar zeker van een resultaat – lekker veilig -maar het is weinig creatief. En als je ooit in een (crisis)situatie terecht komt waar je de bakens drastisch moet verzetten, dan heb je al je creativiteit hard nodig. En creativiteit is net als spieren, je moet het trainen.

In deze training rekken we je fantasie op, strekken je geheugen, geven je IQ een onderhoudsbeurt, verbreden je associatievermogen, versterken je ruimtelijke en visuele navigatie en verscherpen je geestesoog.

Je zult gegarandeerd tot nieuwe inzichten komen.

Programma

 In een uitgebreide, interactieve presentatie dagen Roel Stevens en Simone Henken je uit om je overtuigingen in een nieuw licht te zetten. Zij zetten bestaande ideeën in een ander perspectief zodat je je eigen verwachtingen, huidige functioneren en eventuele blokkades kunt (her)zien. Je wordt creatiever en leert clichématig denken om te buigen naar originele ideeën.

Na deze training zijn heilige overtuigingen aan een kritische blik onderworpen en heb je nieuwe, intrigerende perspectieven op creativiteit en de invloed daarvan op je leven en je artistieke werk.
We garanderen dat het gebeurt, we garanderen ook dat het niet zonder slag of stoot zal gaan.

  • We onderzoeken de werking van het brein en welke gevolgen dat heeft voor patroondenken, clichématig handelen en uitstelgedrag. Je leert om dit te doorbreken.
  • Je krijgt leerstrategieën, geheugentechnieken, brainstorm-technieken aangereikt om je eigen creatieve brein te activeren.
  • Je leert hoe psychologie, biologie en de filosofie van de waarneming onze kijk op de wereld beïnvloeden.
  • Je krijgt meer oog voor je eigen (gestolde) opvattingen.
  • Je leert je overtuigingen te (her) zien en positief aan te wenden.
  • Je doet creatieve gedachte-experimenten.
  • Je krijgt veel praktijksituaties ter inspiratie en visie-verruiming.

100% garantie dat je volstrekt originele resultaten boekt!

Omdenken, buiten de gebaande wegen gaan, dat waarvan je denkt dat het niet mogelijk is werkelijkheid laten worden. Het kan. Dit geldt niet alleen voor fotografen maar voor iedereen die nieuwe inzichten wil verwerven.

 

 

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.

Cursusdagen

6 en 13 maart 2022

}

Tijd

9.30 – 16.00 uur

Duur

2 dagen, 6 uur per dag. 

Aantal deelnemers

Maximaal 10

Locatie

IJsselstein

Coaches

Roel Stevens
Simone Henken

Kosten

€  495,- excl. btw
(€ 598,95 incl. btw)

Docenten

Roel Stevens

Roel is als een wandelende encyclopedie. Hij is een gedreven en inspirerende spreker die je nieuwe inzichten kan bieden. Hij heeft veel kennis over fotografie  en over creatieve denkprocessen. En hij kan bijzaken van hoofdzaken onderscheiden en je verhaal scherp krijgen.

Simone Henken

Van origine is zij docent drama die graag in de huid van anderen kruipt om te beleven hoe het voelt om die ander te zijn. Na een uitstapje in de psychologie verruilde ze de ‘planken’ voor een camera. De theatrale inslag en haar grote inlevingsvermogen is terug te zien in haar fotografie waarbij ze de mens en zijn gedrag met milde spot in beeld brengt. Haar grootste talent als coach is luisteren, om vervolgens vraag na vraag, laagje voor laagje tot de kern te komen

Onze overige masterclasses