Masterclass Documentaire projecten met Jeroen Toirkens

Deze masterclass is vol, de tweede masterclass is bijna vol. Wil je toch nog deze masterclass bijwonen neem dan contact op met Simone Henken: info@beeldvoorziening.nl of 06 50455055

Deze masterclass is bedoeld voor documentaire fotografen die intensief en langdurig aan projecten willen werken en naar verdieping zoeken in hun documentaire werk. Fotograaf Jeroen Toirkens is een meester in het verbeelden van grootse verhalen. Zijn drie boeken Nomad, Solitude en Borealis onderzoeken het leven in de ruige noordelijke natuur en het leven in afzondering. Samen met journalist Jelle Brandt Corstius bezocht hij voor Borealis, zijn meest recente boek, de bossen van het noordelijk halfrond en ging op zoek naar de verhalen van de mensen die in deze bossen leven. Hij maakte acht reizen naar bizar koude oorden in o.a. Canada, Rusland, Noorwegen, Alaska en Japan. Zijn foto’s zijn poëtisch en sfeervol en nemen je mee naar een compleet andere wereld. Het verhaal van Jelle is als een spannend avonturenboek. Maar het project is eveneens een waarschuwing dat we een essentieel deel van onze planeet aan het verliezen zijn door grootschalige houtkap, klimaatverandering en bosbranden.

Om dit project te financieren werkten Toirkens en Brandt Corstius met sponsoring en innovatieve crowdfunding. Ze hadden een uiterst slimme manier bedacht in de vorm van een abonnement waarbij je een bedrag per kwartaal of per jaar betaalde. Gedurende de duur van het project ontving je na iedere reis een souvenir uit het gebied dat Jeroen en Jelle bezochten: een stuk berkenbast, een essay, een foto van een specifieke boom. Al die items kon je bewaren in een speciaal ontworpen cassette waar ook het boek in past. Alles tot in de puntjes verzorgd. Professioneel en van hoogwaardige kwaliteit.

Het project is uitgebreid belicht in o.a. dagblad Trouw. De foto’s vinden nu hun weg naar tentoonstellingen zoals in het Fotomuseum Den Haag, het Anchoragemuseum in Alaska en de Kahmann Gallery die het werk van Jeroen vertegenwoordigt.
Voor fotografen die lange termijn projecten willen maken, al met een project bezig zijn of werken aan een persoonlijk portfolio is dit een zeer geschikte masterclass. 

Kijk voor inspiratie op Trouw – Borealis

Dagindeling en planning

In vier bijeenkomsten en via persoonlijke een-op-een online sessies begeleidt Jeroen je project. Hij is nauw betrokken en zal je persoonlijk advies geven zodat je concrete stappen kunt zetten.

Onderwerpen zijn:

  • Je project vanuit meerdere perspectieven leren benaderen.
  • Structuur brengen in je project.
  • Edit, hoe maak je een samenhangend beeldverhaal en het aanscherpen van je eigen beeldtaal.
  • Organisatie van je project: productie, tijdsplanning en projectvoorstel.
    Samenwerken met creatieve en financiële partners zoals journalisten, websitebouwers, curatoren, musea, beeldbewerkers, ontwerpers en vele anderen.
  • Financiering van je project via crowdfundingen subsidieaanvragen. schrijven en media- aandacht genereren.
  • Vormgeving van al je producten: filmpjes, boek, website, kaarten, teksten etc.
Fundament van fotografie met Gerlo Beernink

Besluit je binnen veertien dagen na inschrijving toch niet mee te doen dan restitueren wij het volledige bedrag. Lees ook onze algemene voorwaarden.

Nada Dijkema

Informatie

VOL

Datum:  12 maart, 30 april, 11 juni, 3 september 2021
Alle datums zijn onder voorbehoud omdat Jeroen voor zijn werk veel in het buitenland verblijft.

Duur: 4 bijeenkomsten en 3 uur persoonlijke e-mail / zoom begeleiding

Aanvang: 9.30 – 12.30 en 13.00 – 16.00 uur

Door: Jeroen Toirkens

Aantal deelnemers: max 7

Locatie: Studio IJsselstein. Goed geventileerde studio van 500m2.

Kosten: € 1.200 excl. BTW
(€ 1.452 incl. BTW)*

* Mocht de prijs niet passen bij jouw budget dan kun je in het kader van bijscholing subsidie aanvragen bij Werktuig ppo

VOL

Data:  23 april, 4 juni, 10 september, 22 oktober.

Nieuwe mogelijkheid

Volgend jaar in 2022 is er weer een mogelijkheid om een traning bij Jeroen Toirkens te volgen. Gezien zijn drukke werkzaamheden kunnen we nog geen data bekend maken. Maar, heb je interesse stuur ons dan een mail, dan zetten we je op de lijst. info@beeldvoorziening.nl

Schrijf je in

Inschrijvingen gesloten

1,452.00

Uitverkocht

Masterclass Studiolicht op locatie met Ruben Schumacher
Studiolicht op locatie
Masterclass Documentair met Roel Stevens
Storytelling
Masterclass Modisch Portret
Modisch portret
Masterclass Photoshop met Henri Faber
Beeldbewerking Photoshop
Masterclass Studiolicht op locatie met Ruben Schumacher
Reisfotografie extended