Masterclasses / Redactioneel portret

Altijd een succesvol portret

Merlijn Doomernik

 

Merlijn Doomernik is fotograaf voor het NRC en hij krijgt heel bekend Nederland voor de camera in de meest uitdagende en onmogelijke omstandigheden. Hij weet hoe je altijd succesvol een foto kunt maken. Ook al heb je slecht licht, heb je de meest inspiratieloze locatie, een nerveus model, een opdrachtgever die in je nek staat te hijgen of ben je letterlijk onder water.
Creatief geïnspireerd werken onder stressvolle omstandigheden is zijn expertise.

“Aan de ene kant moet je open staan voor het onverwachte, het toeval, het unieke moment. Je moet kunnen loslaten. Maar aan de andere kant moet je de situatie beheersen en controle hebben om op z’n minst een zeven te scoren. Altijd, want dat is wat je opdrachtgever verwacht”.

Programma

Merlijn Doomernik zal veel voorbeelden uit zijn lange carrière laten zien en bespreken wat de valkuilen zijn en hoe je die kunt vermijden.

Om onder stressvolle omstandigheden toch succesvol te presteren traint Merlijn je samen met een acteur. Je hoeft niet ten onder te gaan aan stress, het kan je ook voeden. Jouw reactie op complexe situaties kun je beheersen.

Je leert om ultieme controle te hebben over je apparatuur.

Merlijn demonstreert hoe je in onmogelijke situaties toch een kwalitatief hoogstaande foto kunt maken. En je leert, onder zijn begeleiding dat zelf ook te doen.

Al jouw persoonlijke successen en mislukkingen zijn een enorme bron waaruit je kunt putten. Merlijn zal daarop reflecteren en zijn ervaring met je delen.

Cursusdagen

12 nov, 19 nov en 3 dec 2021

}

Tijd

9.30 – 16.00 uur

Duur

3 dagen, 6 uur per dag, plus 2 x 0,5 uur e-mailbegeleiding

Aantal deelnemers

Maximaal 10

Locatie

IJsselstein

Coaches

Merlijn Doomernik

Kosten

€  810,- excl. btw

NU € 595,- excl. btw
(€ 719,95 incl. btw)

Docenten

Merlijn Doomernik

Een absurdistische humorist die de wereld op z’n kop zet en met een dosis ironie benadert.

Verhalen

Webinar met Merlijn Doomernik

Bekijk het webinar op ons Youtube kanaal en leer Merlijn en zijn werkwijze kennen.

The Making of 

Kijk mee achter de schermen hoe onderstaande foto tot stand is gekomen.

Dit zeggen deelnemers

David Beekhuis:

“Het hondje Mellow van Simone Henken. Het beestje loopt de hele tijd achter haar aan en is een beetje schrikachtig . Ze heeft tijdens de webinars vaak een prominente bijrol. Het hondje staat voor een prettige ‘chaos’ bij Beeldvoorziening waar topprestaties worden gecreëerd. De training van Merlijn sluit helemaal aan om die creatieve energie op te wekken.” 

 

Onze overige masterclasses