Masterclass Storytelling

Verhalen met beeld creëren is al begonnen bij de grottekeningen en is ge-evolueerd naar beeldverhalen op instagram en youtube. Als journalistiek en documentaire fotograaf moet je kennis hebben van je onderwerp en je moet het talent ontwikkelen om er een direct engagement mee aan te gaan, Soms word je overmand door emoties en persoonlijk geraakt. Het is moeilijk om objectief te blijven maar absoluut noodzakelijk om de essentie in beeld te brengen.

In deze training leer je verschillende verhalen te verbeelden; korte journalistieke gebeurtenissen en je diept een langdurig, documentair project uit.

Projectplan voor de documentaire moet voor aanvang van de cursus ter beoordeling ingeleverd worden bij de docent.

Publiceer je werk

Beeldverhalen vertellen veronderstelt een toeschouwer. Belangrijke vragen zijn: Waar moet jouw verhaal te zien zijn en wat is het belang voor een ander om jouw werk te publiceren?

Beeldverhalen maken is vooral kiezen en heel veel schrappen. De volgorde van de sequentie is belangrijk. Het bepaalt de betekenis, het ritme, de spanningsboog. In deze intensieve training gaan we in op de oorspronkelijke reportages zoals die door Life Magazine geïntroduceerd werden en hoe de ontwikkeling is verlopen naar de huidige beeldverhalen waarbij zowel fotografie als bewegend beeld ingezet wordt via diverse digitale media.

Een belangrijk aspect van verhalen vertellen is te weten voor wie het bedoeld is. Je intuïtie ontwikkelen om interessante onderwerpen te kunnen herkennen en aan te bieden aan de toeschouwer die er belang bij heeft, is van groot belang om je werk gepubliceerd of tentoongesteld te krijgen.

We verwachten dat je zelfstandig werkt aan een eigen project dat je al gestart bent en dat je elke bijeenkomst nieuw werk laat zien.

Foto’s Ed van Harmelen, Djulita Hoeks en Geraldine van der Meer.

Masterclass Basiscursus fotografie

Mocht de prijs niet passen bij jouw budget dan kun je in het kader van bijscholing subsidie aanvragen bij Werktuig ppo

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals bijvoorbeeld educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.

Fundament van fotografie met Gerlo Beernink

Informatie

Datum: 12 en 26 mei, 9 en 23 juni 2021

Duur: 4 dagen, 6 uur per dag

Plus een 0,50 uur e-mailbegeleiding na elke sessie

Aanvang: 9.30 – 16.00 uur

Door: Roel Stevens

Aantal deelnemers: max 8

Locatie: Studio IJsselstein. Goed geventileerde ruimte 500m2

Kosten: € 895,-
(€ 1082,95 incl. btw)

Besluit je binnen veertien dagen na inschrijving toch niet mee te willen doen dan restitueren wij het volledige bedrag. Dan doen we ook als de training door ons wordt gecanceld. Maar je mag natuurlijk kiezen voor een voucher. Lees ook onze algemene voorwaarden.

Schrijf je in

Masterclass Storytelling 12, 26 mei en 9 en 23 juni 2021

1,082.95

Op voorraad

Masterclass Studiolicht op locatie met Ruben Schumacher
Studiolicht op locatie
Masterclass Documentair met Roel Stevens
Storytelling
Masterclass Modisch Portret
Modisch portret
Masterclass Photoshop met Henri Faber
Beeldbewerking Photoshop
Masterclass Studiolicht op locatie met Ruben Schumacher
Reisfotografie extended