Ons aanbod

Ontwikkel je brein en je zakelijk succes  

Fotografie Simone Henken

Activeer je creatieve brein

‘In the box, out of the box’. Je wil creatiever worden? Dat kan! In deze cursus onderzoeken we de werking van het brein en welke gevolgen dat heeft voor patroondenken, clichématig handelen en uitstelgedrag. Je krijgt oefeningen om dit te doorbreken. Leerstrategieën, geheugentechnieken, brainstormtechnieken en ‘out of the box” denken worden je aangereikt om je eigen creatieve brein te activeren. Je leert hoe de psychologie, de biologie en de filosofie van de waarneming onze kijk op de wereld beïnvloeden.

100 % garantie dat er volstrekt originele resultaten geboekt zullen worden!

Meer info

FF niks

Duur: 2 dagen, 6 uur per dag
Aantal deelnemers: max 10
Locatie:Studio IJsselstein

Door: Roel Stevens

Kosten: € 350,-  excl. btw

Locatie: Studio IJsselstein

20/10 en 3/11 2019

9.30 -16.00

Roel Stevens

Fotografie Marvel Harris

Project: Inner journey into manhood

Project en portfolioontwikkeling en zakelijke training in mastermindgroep

In dit jaartraject werk je aan:

 • een eigen project om het op een artistiek professioneel niveau te brengen en aan te bieden aan relevante afnemers en verdiep je je portfolio.
 • Zakelijke training. We nodigen elke bijeenkomst een professional uit die een zakelijk aspect van het ondernemen als fotograaf belicht.
Meer info

Je beheerst de techniek maar je voelt dat je niet verder komt of zelfs ‘vast’ zit. Je wil meer samenhang in je werk krijgen, de onderwerpen die voor jouw belangrijk zijn verdiepen en een beeldtaal ontwikkelen die bij jouw persoonlijkheid past en dat in je eigen tempo, dan is dit een geschikt traject.

Dit  ontwikkeltraject duurt 10 maanden waarbij we maandelijks bijeenkomen. Naast de groepssessies is er mailbegeleiding. De groep is klein dus er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, maar de groep is groot genoeg om elkaar te inspireren. We werken aan het neerzetten van een professioneel portfolio. We brengen je in aanraking met professionals uit het beroepsveld en optimaliseren de toepasbaarheid van je werk.

Naast het ontwikkelen van je portfolio is er veel aandacht voor de zakelijke kant van het ondernemen als fotograaf. Iedere bijeenkomst nodigen we een professional uit om deze onderwerpen te belichten:

 • Ondernemen doe je zo.
 • Social media en online presenteren (Marca van den Broek
 • Contracten en auteursrecht (DuPho)
 • Verkoop via galleries (Anita Neve)
 • Projectplannen en artiststatements schrijven (Simone Henken)
 • Boekhouding en belasting (Wijco Harinck, registeraccountant)
 • Pitchen  en presenteren (Paul van der Plas)

Voor gerichte bijscholing van de (vak)fotograaf, maar ook voor degene die zich in een eigen studietempo wil ontwikkelen.

Duur: 10 maanden, elke mnd. 1 sessie van 6 uur.
Deelnemers; max 8
Locatie: Studio IJsselstein

Door: Simone Henken, Marjon Steenbergen en gastdocenten.

Kosten: € 1750,– excl. btw

Om in aanmerking te komen voor dit traject maken we een afspraak voor een gesprek om te bepalen wat je wil ontwikkelen.

 

Locatie: Studio IJsselstein

 

19 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei, 8 juni, 2 andere data worden nader bepaald.

10.30 – 16.00

Marjon Steenbergen, Simone Henken, Roel Stevens

Fotografie Simone Henken

Ontwikkeling

Persoonlijke coaching

Creatieve boost; 1 op 1 brainstormsessies en coaching.
Heb je een praktische vraag of wil je je creatieve ruimte vergroten of wil je opnieuw met een frisse blik naar je werk kijken of heb je een zakelijke vraag? Dan is een brainstormsessie van 1.5 uur met een coach naar keuze, de ideale oplossing..

 

Meer info

Marvel Harris heeft de Keep an Eye Award 2018 gewonnen? Iedereen wil een interview met hem houden, hij krijgt aanbiedingen voor tentoonstellingen. En plotseling is hij heel succesvol? Hoe ga je met die druk om?

Of, je hebt je opleiding afgerond en denkt “Nu begint het” maar dan blijft het erg stil en heb je moeite om je onderneming van de grond te krijgen. Dan bieden wij je graag steun en informatie?

Duur; 90 minuten
Locatie: in overleg met docent

Door: Simone Henken, Marjon Steenbergen en gastdocenten.

Kosten: 85,-  excl. btw

 

Locatie: Studio IJsselstein

Datum: op afspraak

Tijd: op afspraak

Marjon Steenbergen en Simone Henken

Fotografie Henry Faber

Succesvol ondernemen als fotograaf

Hoe doe je dat?

Over geld praten is niet ‘netjes”. Je hebt het misschien wel eens te horen gekregen. Maar wil je geld verdienen als fotograaf, dan zul je erover moeten praten; met je klanten, je bank, subsidiegevers en sponsors. Je moet ook business smart worden en een helder financieel inzicht hebben. Cruciaal is de kwaliteit van je afspraken die je maakt en hoe je die vastlegt. Dit is misschien niet de meest sexy cursus maar wel de meest lucratieve.

Meer info

En over geld praten is wel degelijk ‘netjes’ omdat je helderheid creëert voor jezelf maar ook voor je klanten. Het is leuk om te ontdekken hoe je geld kunt verdienen met wat jij het liefste doet. Deze cursus bevat 6 dagdelen van drie uur:

 1. Coaching over jouw ideeën omtrent geld die belemmerend of juist motiverend werken. Ondernemen als creatieveling is anders omdat je uitingen onlosmakelijk zijn verbonden met je persoonlijkheid end at maakt je kwetsbaar. maak jezelf weerbaar dort het opstellen van een bussiness canvas.
 2. Social media inzetten om je bedrijf zichtbaar te maken en klanten te werven. Het belang van een heldere site komt deze dag aan de orde.
 3. Opstellen facturen en contracten zoals quitclaims, disclaimers, algemene voorwaarden. Besef het belang van Pictoright. Bepaal een eerlijke prijs ? Leer onderhandelen.
 4. Verwoorden van een projectplan voor subsidie-aanvragen, crowdfunding en prijsvragen. Het is tijdrovend en een vak apart maar kan veel geld opleveren.
 5. Boekhouding, belasting en andere boeiende zaken. Leuker kunnen we het niet maken, wel lucratiever.
 6. Pitchen en presenteren is leuk (echt waar!) als je enthousiast bent over je eigen werk.

Duur: 6 dagen, 6 uur p/d
Deelnemers; max 12
Locatie: Studio IJsselstein

Door: Dupho

Kosten: € 1200,- excl. btw. incl. 6 uur extra online begeleiding

Deze cursus biedt je alle handvatten die je nodig hebt om zakelijk succesvol te zijn als creatief ondernemer. Je hebt een beter inzicht in de waarde van jouw aanbod, je weet welke fiscale mogelijkheden en valkuilen er zijn, je hebt handvatten om je bedrijf zakelijk te profileren en je kunt  je projectplannen beeldend verwoorden voor een maximaal rendement.

Locatie: Studio IJsselstein

11 oktober 2019 ondernemen & business model canvas opstellen

18 oktober 2019 social media & online profileren

25 oktober 2019  contracten, auteursrecht & onderhandelen

1 november 2019 projectplannen schrijven

8 november 2019 boekhouding, begrotingen en belasting

15 november 2019 pitchen en presenteren

9.30 – 16.00

Paul van der Plas, drama & communicatie

Deze cursus wordt in nauwe samenwerking met DuPho samengesteld, de organisatie die opkomt voor de rechten van de professionele fotograaf en de expert op het gebied van wet en regelgeving.

Tijdens en na de cursus bieden wij je 6 uur extra online begeleiding in het opzetten van je onderneming.

 

 

Fotografie Simone Henken

Lezing

Conceptueel denken

Het hoe en wat van conceptueel denken. Deze lezing is te boeken voor fotoclubs, foto-opleidingen en iedereen die nadenkt over de essentie van fotografie. Na afloop kunnen deelnemers hun portfolio voorleggen voor een bespreking. Aan deze lezing kan een foto-opdracht gekoppeld worden die gratis via e-mail besproken wordt door de docent. 

Meer info

Duur, anderhalf uur

Kosten: 175,- excl. btw per groep, ex reiskosten à 0,20 ct p/km
Door: Simone Henken

Neem contact met ons op om een datum en locatie te plannen.

 

Locatie: in overleg

Datum: op afspraak

 

Tijd: op afspraak

 

Simone Henken

Fotografie Simone Henken

Lezing

De schoonheid van het triviale

De schoonheid van het triviale, beeld om het beeld, l’ art pour l’ art. Een vaak gehoorde uitroep: “Wat een prachtige foto van een baby!”. Maar ja, is die foto nou zo goed of is die baby zo mooi?! Hechten wij (onbewust) veel waarde aan het object en zou die foto net zo ‘prachtig’ zijn als we de baby vervangen voor een punaise?  

Meer info

Deze lezing is te boeken voor fotoclubs, foto-opleidingen en iedereen die nadenkt over de invloed en betekenis van fotografie. Na afloop kunnen deelnemers hun portfolio voorleggen voor een bespreking. Aan deze lezing kan een foto-opdracht gekoppeld worden die gratis via e-mail besproken wordt door de docent.

Duur, anderhalf uur

Kosten: 175,- excl. btw per groep, excl. reiskosten à 0,20 ct p/km
Door: Simone Henken

Neem contact met ons op om een datum en locatie te plannen.

 

Locatiein overleg

Datum: op afspraak

Tijd: op afspraak

Simone Henken

Bel mij terug

De persoonsgegevens die door jou worden verstrekt gebruiken we uitsluitend om met je in contact te komen. Lees meer in de privacyverklaring.

Schrijf je in voor ons nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met regelmaat schrijven we een nieuw blogitem, nodigen we je uit voor een lezing of geven we een korting op een van onze trainingen.

Je bent succesvol ingeschreven