Ons aanbod

Ontwikkel je brein en je zakelijk succes  

Locatie: Studio IJsselstein

Data worden nader bekend gemaakt. Stuur een email voor informatie en we nemen persoonlijk contact met je op.

9.30 -16.00

Roel Stevens

Fotografie Simone Henken

In the box, out the box

100 % garantie dat je volstrekt originele resultaten boekt!

In the box, out the box. Je wil creatiever worden. Dat kan! In deze training leer je clichematig denken om te buigen en patronen te doorbreken.

In deze training is fotografie niet het doel maar het middel om buiten de gebaande gedachtepatronen en ingesleten gewoontes te treden want…. we raken regelmatig verstrikt in vaste denk- en leefpatronen? Breinen zijn nl. gek op herhaling. Want door steeds dezelfde paadjes te bewandelen bespaart je brein een hoop energie. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd dat niet zo effectief is, kun je het gevoel hebben dat je vastloopt. En als je ooit in een situatie terecht komt waar je de bakens in je leven drastisch moet verzetten (ontslag, scheiding, ziekte om maar wat te noemen), dan heb je al je creativiteit hard nodig. Hoe krijg je een ruimer blikveld en raak je (weer) gemotiveerd en energiek?

Tijdens de training ‘Creatieve revolutie dagen fotografen en coaches Roel Stevens en Simone Henken je uit om jouw overtuigingen onder ogen te zien. Doordat zij bestaande ideeën bevragen en in een ander perspectief zet, zetten ze je aan het denken over je eigen verwachtingen, huidige functioneren en eventuele blokkades. Aan het eind van deze interactieve training zijn vastgeroeste gedachten opengebroken en heb je kennisgemaakt met intrigerende perspectieven op creativiteit en de invloed daarvan op je leven en je artistieke werk.

We garanderen dat het gebeurt, we garanderen ook dat het niet zonder slag of stoot zal gaan.

Meer info

Omdenken. Buiten de gebaande gaan. Dat waarvan je denkt dat het niet mogelijk is, herbeschouwen en werkelijkheid laten worden. Het kan en soms moet je, soms gedwongen door externe omstandigheden. Dit geldt niet alleen voor fotografen maar is vooral een levenskunst. Gegarandeerd dat je nieuwe inzichten verwerft.

Programma 

 • We onderzoeken de werking van het brein en welke gevolgen dat heeft voor patroondenken, clichématig handelen en uitstelgedrag. Je leert om dit te doorbreken.
 • Je krijgt leerstrategieën, geheugentechnieken, brainstormtechnieken aangereikt om je eigen creatieve brein te activeren. 
 • Je leert hoe psychologie, biologie en de filosofie van de waarneming onze kijk op de wereld beïnvloeden.
 • Je leert hoe je door fotografie meer oog krijgt voor eigen (gestolde) opvattingen
 • Je leert door fotografie je eigen overtuigingen te (her)zien en positief aan te wenden
 • Je doet creatieve gedachte-experimenten
 • Je krijgt veel praktijksituaties aangereikt ter inspiratie en visieverruiming

Duur: 2 dagen, 6 uur per dag
Aantal deelnemers: max 10
Locatie: Studio IJsselstein

Door: Roel Stevens / Simone Henken

Kosten: € 950,-  excl. btw

Iedereen die voor een ommekeer staat en opnieuw positie moet bepalen is dit een aanrader.

Foto’s laten zich lezen als een dagboek. Ze laten zien wat je belangrijk vindt, waar je belangstelling naar uitgaat, waar je mogelijk op gefixeerd bent. Ze laten ook zien waar je geen oog voor hebt, waar je misschien overheen kijkt. 

 

Fotografie Heny faber

 

Portfolio-ontwikkeling en zakelijke training in intervisiegroep.

In dit jaartraject werk je aan:

 • Een eigen project om het op een artistiek professioneel niveau te brengen en aan te bieden aan relevante afnemers en verdiep je je portfolio.
 • Zakelijke training. We nodigen elke bijeenkomst een expert uit die een zakelijk aspect van het ondernemen als fotograaf belicht.
 • We brengen je in contact met professionals die succesvol zijn in het werkveld en je verder kunnen helpen.
Meer info

Je beheerst de techniek maar je voelt dat je niet verder komt of zelfs ‘vast’ zit. Je wil meer samenhang in je werk krijgen, de onderwerpen die voor jouw belangrijk zijn verdiepen en een beeldtaal ontwikkelen die bij jouw persoonlijkheid past en dat in je eigen tempo, dan is dit een geschikt traject.

Dit  ontwikkeltraject duurt 10 maanden waarbij we maandelijks bijeenkomen. Naast de groepssessies is er mailbegeleiding. De groep is klein dus er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, maar de groep is groot genoeg om elkaar te inspireren. We werken aan het neerzetten van een professioneel portfolio. We brengen je in aanraking met professionals uit het beroepsveld en optimaliseren de toepasbaarheid van je werk.

Naast het ontwikkelen van je portfolio is er veel aandacht voor de zakelijke kant van het ondernemen als fotograaf. Iedere bijeenkomst nodigen we een professional uit om deze onderwerpen te belichten. In de afgelopen periode waren dat:

 • Ondernemen doe je zo. (Eugene Daams)
 • Social media en online presenteren (Social Media Selling)
 • Contracten en auteursrecht (Laila Schoots DuPho)
 • Verkoop via galleries (Anita Neve Gallerie)
 • Projectplannen en artiststatements schrijven (Simone Henken)
 • Boekhouding en belasting (Wijco Harinck, registeraccountant)
 • Pitchen  en presenteren (Paul van der Plas)
 • Onderhandelen en prijs bepalen. (Gastdocent / commercieel succesvol fotograaf).
 • Fundament van de fotografie (Gerlo Beernink)

Voor gerichte bijscholing van de (vak)fotograaf, maar ook voor degene die zich in een eigen studietempo wil ontwikkelen.

Duur: 10 maanden, elke mnd. sessie van 6 uur.
Deelnemers; max 8
Locatie: Studio IJsselstein

Door: Simone Henken, Marjon Steenbergen en 8 gastdocenten.

Kosten: €2700,– excl. btw

Om in aanmerking te komen voor dit traject maken we een afspraak voor een gesprek om te bepalen wat je wil ontwikkelen.

 

Locatie: Studio IJsselstein

 

De start van de volgende intervisiegroep is dinsdag 22 okotober 2020. Bijeenkomsten zijn maandelijks.

10.30 – 16.00

Marjon Steenbergen, Simone Henken, Roel Stevens

Fotografie Simone Henken

Ontwikkeling

Persoonlijke coaching

Creatieve boost; 1 op 1 begeleiding met een coach naar keuze.
Heb je een praktische vraag of wil je je creatieve ruimte vergroten of wil je opnieuw met een frisse blik naar je werk kijken of heb je een zakelijke vraag? Dan is een brainstormsessie van 1.5 uur met een coach naar keuze de ideale oplossing..

 

Meer info

Marvel Harris heeft de Keep an Eye Award 2018 gewonnen? Iedereen wil een interview met hem houden, hij krijgt aanbiedingen voor tentoonstellingen. En plotseling is hij heel succesvol? Hoe ga je met die druk om?

Of, je hebt je opleiding afgerond en denkt “Nu begint het” maar dan blijft het erg stil en heb je moeite om je onderneming van de grond te krijgen. Dan bieden wij je graag steun en informatie?

Vanuit onze ervaring als fotograaf, creatief ondernemer en persoonlijke coach, kunnen wij je adviseren over zeer uiteenlopende onderwerpen op het gebied van professionele fotografie en ondernemerschap.

Bel of mail ons en wij nemen persoonlijk contact met je op om maatwerk te leveren.

Duur; 90 minuten
Locatie: in overleg met docent

Door: Simone Henken, Marjon Steenbergen en gastdocenten.

Kosten: 175,-  excl. btw

 

Locatie: Studio IJsselstein

Datum: op afspraak

Tijd: op afspraak

Marjon Steenbergen, Simone Henken

Bel mij terug

De persoonsgegevens die door jou worden verstrekt gebruiken we uitsluitend om met je in contact te komen. Lees meer in de privacyverklaring.

Schrijf je in voor ons nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met regelmaat schrijven we een nieuw blogitem, nodigen we je uit voor een lezing of geven we een korting op een van onze trainingen.

Je bent succesvol ingeschreven