Ontmoet ons team

Er zijn studenten die naar volle tevredenheid les krijgen van hun docenten en die docenten geven met veel plezier les, maar na hun opleiding scheiden hun wegen. Wij, de docenten krijgen zo vaak het verzoek om vervolgcursussen, persoonlijke coaching en zakelijke adviezen te geven, dat wij een platform hebben opgericht. Sluit je aan, je bent van harte welkom.

Refkele Steemers

Refkele Steemers

Communicatieve acrobaat/ fotograaf

Haar organisatietalent is als haar fotografie, helder en met een scherp oog voor detail. Ze heeft overzicht, is sociaal zeer lenig en rap van de tong. Voor Beeldvoorziening vormt zij samen met Marjon en Simone de denktank en is zij de bindende factor die de touwtjes stevig vasthoudt en aan elkaar knoopt.

Simone Henken

Simone Henken

Fotograaf/ docent/ coach

Van origine is zij docent drama die graag in de huid van anderen kruipt om te beleven hoe het voelt om die ander te zijn. Na een uitstapje in de psychologie verruilde ze de ‘planken’ voor een camera. De theatrale inslag en haar grote inlevingsvermogen is terug te zien in haar fotografie die gaat over de mens en zijn gedrag.  

Marjon Steenbergen

Marjon Steenbergen

Docent/ fotograaf/ ondernemer

In haar studio in Ijsselstein worden grote sets gebouwd voor meubelfabrikanten en bouwmarkten. Marjon is zeer bedreven in het opbouwen, uitlichten en fotograferen van sets die een maatje meer hebben. Het aansturen van een team dat bestaat uit een decorbouwer, stylisten, modellen en assistenten is een belangrijk deel van haar onderneming.

Ruben Schumacher

Ruben Schumacher

Fotograaf/ docent/ mentor

Zijn dagelijkse praktijk als zelfstandig fotograaf bestaat uit het maken van locatieportretten en hij is gespecialiseerd in interieur- en bedrijfsfotografie. Ruben heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven in fotografie op diverse Hoge scholen. Zijn grootste kracht is zijn heldere manier van uitleggen van complexe zaken, Geen vraag te ‘dom’, geen verzoek te ‘moeilijk’. Niet jij ‘zoekt het maar uit’, maar hij zoekt het voor je uit.

Bram

Bram

Fotograaf / docent/ mentor

Bram is als een wandelende encyclopedie, hij weet veel van fotografiegeschiedenis, ontwikkelprocede’s beeldontwikkeling/ cultuur en ethiek en deelt die kennis graag met je. Hij is een gedreven en inspirerende spreker die je nieuwe inzichten kan bieden op jouw werk.

nog onbekend

nog onbekend

Fotograaf / docent

Zij is specialist op haar vakgebied van oude fotografietechnieken als dryplate en cyanotypie. Ze houdt van het ambachtelijke; het snijden en prepareren van glasplaten, het mengen van de chemicalien, het samenstellen van de recepten, het zorgvuldig belichten van de glasnegatieven en afdrukken op aquarelpapier of het bouwen van een bijzondere tentoonstellingsvorm.

Ze combineert het grafische en fotografische met haar ervaring als interieurstylist. Haar project is daardoor uitgegroeid tot een indrukwekkende installatie die in het Louvre te zien is geweest.

Henry Faber

Henry Faber

Fotograaf / beeldbewerker

Hij maakt portretten voor websites, magazines en particulieren met een grote wow-factor en een goede dosis humor. Het gebruik van digitale middelen omarmt hij van harte. Photoshop en Lightroom zijn zijn geliefde gereedschappen. Hij maakt je graag verder wegwijs en leert je meer over de  geavanceerde functies van deze programma’s.

Recensies

“Ruben is een zeer vakbekwame docent. Hij is gedetailleerd in zijn uitleg en een rustige, geduldige docent. Zijn kritiek is altijd opbouwend en respectvol. Zijn aanwijzingen hebben mij richting  gegeven en geholpen mijn werk te verbeteren.

Petra Beckers

“Simone heeft mij laten ervaren wat mijn sterke punten zijn en hoe ik die kan inzetten om een herkenbare signatuur te ontwikkelen. Ze was mijn  coach bij het schrijven van een projectplan in aan- loop naar de nominaties voor de Keep an Eye Award. Met aanstekelijk enthousiasme en in ‘no nonsense’, heldere taal weet zij  studenten handvatten te geven om met vertrouwen aan een avontuur te beginnen.

Stef Peters

Marjon is zeer bedreven en heeft jarenlange ervaring in het werken voor grote bedrijven. Door haar uitleg en demonstraties heb ik veel meer inzicht hoe je met studiolicht grotere decors kunt uitlichten.

Isabel Erkens

Anton Dekker

Professionalisering van je vak