Ontmoet ons team

Beeldvoorziening staat voor: Bredere Visie & Buitengewoon Visueel
* Wij overbruggen het ‘zwarte gat’ dat na je opleiding kan ontstaan als je aansluiting zoekt bij de beroepspraktijk.
* Wij stoken jouw creatieve vuur op als je verzand bent in organisatorische rompslomp.
* Wij laten je zakelijk floreren door praktische adviezen te geven.
BV is een visueel feestje, een paradijs voor de verbeelding en een speels laboratorium voor fotografen en andere Beeld-Visualisators.
Simone Henken

Simone Henken

fotograaf / docent / coach

Van origine is zij docent drama die graag in de huid van anderen kruipt om te beleven hoe het voelt om die ander te zijn. Na een uitstapje in de psychologie verruilde ze de ‘planken’ voor een camera. De theatrale inslag en haar grote inlevingsvermogen is terug te zien in haar fotografie waarbij ze de mens en zijn gedrag met zachte spot in beeld brengt.

Marjon Steenbergen

Marjon Steenbergen

docent/ fotograaf/ ondernemer

In haar studio in IJsselstein worden grote sets gebouwd voor meubelfabrikanten en bouwmarkten. Marjon is zeer bedreven in het opbouwen, uitlichten en fotograferen van sets die een maatje meer hebben. Het aansturen van een team dat bestaat uit een decorbouwer, stylisten, modellen en assistenten is een belangrijk deel van haar onderneming.

Roel Stevens

Roel Stevens

fotograaf / docent / coach

Roel is als een wandelende encyclopedie. Hij is een gedreven en inspirerende spreker die je nieuwe inzichten kan bieden. Hij heeft veel kennis over fotografie  en over creatieve denkprocessen. Omdat hij de belangen van opdrachtgevers kent, kan hij je creatieve oplossingsvermogen vergroten. Noodzakelijk als je werkt in opdracht.

Jeroen Toirkens

Jeroen Toirkens

fotograaf

Jeroen Toirkens (Nederland, 1971) studeerde Fotografische Vormgeving aan de Koninklijke academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sinds 1995 als zelfstandig fotograaf en filmmaker. Hij rich zich op sociale documentaire fotografie en slow-journalisitek. Zijn werk wordt veelvuldig gepubliceerd in nationale en internationale kranten en tijdschriften.

Gerlo Beernink

Gerlo Beernink

fotograaf / docent

Gerlo Beernink is een Nederlandse kunstenaar/ fotograaf. Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de universiteit van Nijmegen. Vanaf 1981 fotografeert hij sociaal maatschappelijke onderwerpen voor o.a. de vakbonden, de Groene Amsterdammer, Time-life en Der spiegel. Zijn werk in bekroond met vele prijzen zoals de World Press Award en de Zilveren camera.

Zijn bijzondere interesse heeft de historie van fotografie. In dat specifieke vakgebied geeft hij ook college’s aan het Emerson College, Boston USA.

Kees Rutten

Kees Rutten

fotograaf / docent / reisleider

De immer energieke en avontuurlijke all round fotograaf Kees Rutten kan jouw ogen openen om het gewone met het bijzondere te verbinden. Hij is ook een ervaren reisbegeleider en met hem op stap gaan betekent jezelf uitdagen om je technische kennis op te rekken en de wereld om je heen vanuit nieuwe perspectieven te zien; het ‘miniscule’ wordt groots, het ‘wijdse’ rijk aan nuance. Je komt gegarandeert helemaal opgeladen, vol met nieuwe  inzichten en een berg aan verrassende foto’s terug als je deelneemt aan reisfotografie extended.

Henry Faber

Henry Faber

fotograaf / beeldbewerker

Hij maakt portretten voor websites, magazines en particulieren met een grote wow-factor en een goede dosis humor. Het gebruik van digitale middelen omarmt hij van harte. Photoshop en Lightroom zijn zijn geliefde gereedschappen. Hij maakt je graag verder wegwijs en leert je meer over de  geavanceerde functies van deze programma’s.

Ruben Schumacher

Ruben Schumacher

fotograaf / docent / mentor

Zijn dagelijkse praktijk als zelfstandig fotograaf bestaat uit het maken van locatieportretten en hij is gespecialiseerd in interieur- en bedrijfsfotografie. Ruben heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven in fotografie op diverse Hoge scholen. Zijn grootste kracht is zijn heldere manier van uitleggen van complexe zaken, Geen vraag te ‘dom’, geen verzoek te ‘moeilijk’. Niet jij ‘zoekt het maar uit’, maar hij zoekt het voor je uit.

Gerdjan van der Lugt

Gerdjan van der Lugt

fotograaf / docent / coach

Gerdjan is een internationaal gerenomeerd fotograaf die door het het Luerzers Archive bij de beste 200 fotografen gerekend wordt. Hij werkte samen met prestigieuze reclameburo’s als KesselsKramer (Ned) en Leo Burnett (Italië) en zijn werk is gepubliceerd in gerenommeerde magazines. Gerdjan weet wat het betekent om met deze magazines en klanten samen te werken. Als je iets kunt leren van Gerdjan is het wel foto’s maken met stijl, allure en internationale klasse die passen in magazines van topkwaliteit.

Esther Hovers

Esther Hovers

fotograaf / Beeldend kunstenaar

Esther Hovers is opgeleid als fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), maar maakt ook installaties waarin foto’s, tekeningen, tekst, prenten en film een ​​gelijkwaardige rol spelen. Zij presenteert deze in ruimtelijke installaties die de verschillende aspecten van haar onderzoek laten samensmelten. Tijdens dit proces hecht ze veel waarde aan de verschillende materialen waarmee zij werk. Die lagen zijn inherent aan haar onderzoek; ze vragen om een ​​even gelaagde afronding van het project. Daarom kiest ze voor allerlei combinaties van druktechnieken, formaten en papiersoorten.