Ontmoet ons team

Er zijn studenten die naar volle tevredenheid les krijgen van hun docenten en die docenten geven met veel plezier les, maar na hun opleiding scheiden hun wegen. Wij, de docenten krijgen zo vaak het verzoek om vervolgcursussen, persoonlijke coaching en zakelijke adviezen te geven, dat wij een platform hebben opgericht. Sluit je aan, je bent van harte welkom.

Sandrijn Hoogland

Sandrijn Hoogland

Office manager/ fotograaf

Onze spin in het web. Sandrijn vormt het eerste, persoonlijke contact en staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.Door haar werk als directiesecretaresse/ officemanager weet zij hoe je zaken stroomlijnt, structuur aanbrengt en anderen ontzorgt. Zij is onderdeel van het marketing team. Administratie, contact onderhouden via onze nieuwsbrieven en LinkedIn, contacten leggen met nieuwe deelnemers en het ondersteunen van het team zijn haar hoofdtaken binnen Beeldvoorziening. 

Refkele Steemers

Refkele Steemers

Projectleider/ fotograaf

  Refkele is onze projectleider. Zij organiseert ons jaarlijkse event Photomania en andere inspirerende activiteiten. Ze is de bindende factor tussen de docenten en zorgt voor een soepel verloop tijdens de cursussen. Ze is sociaal zeer lenig en rap van tong.  Ze is als haar fotografie, enthousiast en bevlogen en heeft een scherp oog voor detail.

Simone Henken

Simone Henken

Fotograaf/ docent/ coach

Van origine is zij docent drama die graag in de huid van anderen kruipt om te beleven hoe het voelt om die ander te zijn. Na een uitstapje in de psychologie verruilde ze de ‘planken’ voor een camera. De theatrale inslag en haar grote inlevingsvermogen is terug te zien in haar fotografie waarbij ze de mens en zijn gedrag met zachte spot in beeld brengt

Marjon Steenbergen

Marjon Steenbergen

Docent/ fotograaf/ ondernemer

In haar studio in IJsselstein worden grote sets gebouwd voor meubelfabrikanten en bouwmarkten. Marjon is zeer bedreven in het opbouwen, uitlichten en fotograferen van sets die een maatje meer hebben. Het aansturen van een team dat bestaat uit een decorbouwer, stylisten, modellen en assistenten is een belangrijk deel van haar onderneming.

Bo Borkus

Bo Borkus

Social media expert / fotograaf

Tijdens haar journalistieke opleiding specialiseerde ze zich in social media strategieën, die ze nu toepast op Beeldvoorziening. Ze weet precies hoe je de algoritmes te slim af bent en jezelf als ‘brand’ kunt positioneren. Haar fascinatie voor de online wereld komt ook terug in haar fotografie, waarbij ze actuele onderwerpen op een toegankelijke manier in perspectief plaatst.
Ruben Schumacher

Ruben Schumacher

Fotograaf/ docent/ mentor

Zijn dagelijkse praktijk als zelfstandig fotograaf bestaat uit het maken van locatieportretten en hij is gespecialiseerd in interieur- en bedrijfsfotografie. Ruben heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven in fotografie op diverse Hoge scholen. Zijn grootste kracht is zijn heldere manier van uitleggen van complexe zaken, Geen vraag te ‘dom’, geen verzoek te ‘moeilijk’. Niet jij ‘zoekt het maar uit’, maar hij zoekt het voor je uit.

Kees Rutten

Kees Rutten

Fotograaf / docent / reisleider

De immer energieke en avontuurlijke all round fotograaf Kees Rutten kan jouw ogen openen om het gewone met het bijzondere te verbinden. Hij is ook een ervaren reisbegeleider en met hem op stap gaan betekent jezelf uitdagen om je technische kennis op te rekken en de wereld om je heen vanuit nieuwe perspectieven te zien; het ‘miniscule’ wordt groots, het ‘wijdse’ rijk aan nuance. Je komt gegarandeert helemaal opgeladen, vol met nieuwe  inzichten en een berg aan verrassende foto’s terug als je deelneemt aan reisfotografie extended.

Daphne Wageman

Daphne Wageman

Fotograaf / expert oude technieken

Daphne is een visual artist en fine art fotograaf. Zij richt zich op conceptuele, documentaire fotografie en is gespecialiseerd in analoge Dry Plate glasnegatieven en (edele) druktechnieken. Ze houdt van het ambachtelijke; het snijden en prepareren van glasplaten, het mengen van de chemicalien, het samenstellen van de recepten, het zorgvuldig belichten van de glasnegatieven, werken met ‘antieke’ camera’s, afdrukken op aquarelpapier en het ontwerpen van bijzondere tentoonstellingsvormen.

Henry Faber

Henry Faber

Fotograaf / expert beeldbewerking

Hij maakt portretten voor websites, magazines en particulieren met een grote wow-factor en een goede dosis humor. Het gebruik van digitale middelen omarmt hij van harte. Photoshop en Lightroom zijn zijn geliefde gereedschappen. Hij maakt je graag verder wegwijs en leert je meer over de  geavanceerde functies van deze programma’s.

Roel Stevens

Roel Stevens

Fotograaf / docent / coach

Roel is als een wandelende encyclopedie. Hij is een gedreven en inspirerende spreker die je nieuwe inzichten kan bieden op jouw werk. Hij heeft naast veel kennis over de fotografie, ook kennis over het conceptuele denken en de creatieve denkprocessen die belangrijk zijn. Omdat hij op de hoogte is van de belangen van opdrachtgevers, kan hij meedenken over het beoogde eindresultaat en je creatieve oplossingsvermogen vergroten om sterke beelden te creeeren waarbij de vorm de inhoud visualiseert. Een noodzakelijke vaardigheid als je werkt in opdracht.

 

Gerdjan van der Lugt

Gerdjan van der Lugt

Fotograaf / docent / coach

Gerdjan is een internationaal gerenomeerd fotograaf die door het het Luerzers Archive bij de beste 200 fotografen gerekend wordt. Hij werkte samen met prestigieuze reclameburo’s als KesselsKramer (Ned) en Leo Burnett (Italië) en zijn werk is gepubliceerd in gerenommeerde magazines. Gerdjan weet wat het betekent om met deze magazines en klanten samen te werken. Als je iets kunt leren van Gerdjan is het wel foto’s maken met stijl, allure en internationale klasse die passen in magazines van topkwaliteit.

 

Gerlo Beernink

Gerlo Beernink

Fotograaf / docent

Gerlo Beernink is een Nederlandse kunstenaar/ fotograaf. Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de universiteit van Nijmegen. Vanaf 1981 fotografeert hij sociaal maatschappelijke onderwerpen voor o.a. de vakbonden, de Groene Amsterdammer, Time-life en Der spiegel. Zijn werk in bekroond met vele prijzen zoals de World Press Award en de Zilveren camera.

Zijn bijzondere interesse heeft de historie van fotografie. In dat specifieke vakgebied geeft hij ook college’s aan het Emerson College, Boston USA. De laatste jaren legt Gerlo zich toe op landschappen vanuit een kunstzinnige benadering.

Paul van der Plas

Paul van der Plas

Presentatiecoach / acteur/ trainer / Inspirator

 

 Paul is een ervaren coach voor o.a grote bedrijven als CZ Zorgverzekering en de Volksbank, maar hij is ook ervaren om in kleine kring toekomstig, professionele fotografen te trainen zoals voor de Grant van de Fotovakschool..

Een fotograaf is het meest in zijn element achter de camera en de fotografie moet voor zichzelf spreken. Uiteraard! Maar ook als fotograaf ontkom je er niet aan om je werk persoonlijk te presenteren aan een live publiek. Voor velen is dat een (onnodig) hoge drempel die overwonnen kan worden. Paul is presentatiecoach en kan je helpen om jouw fotografie te pitchen vanuit je hart; helder, authentiek, prikkelend en geloofwaardig

Arjan Broek

Arjan Broek

Fotograaf / docent /drone-piloot

Arjan fotografeert voor bedrijven, makelaars  en architecten gebouwen en onroerend goed. Om de panden helemaal in beeld te brengen vanaf een verrassend standpunt, besefte hij dat hij naar grotere hoogtes moest. Daarom heeft hij zijn ROC light gehaald en is nu gecertificeerd drone piloot. Arjan is technisch onderlegd maar kent ook alle do’s en dont’s qua wetgeving.

Maaike Elise van Steenis

Maaike Elise van Steenis

Ondernemer / coach

Maaike vindt kunst enorm belangrijk en wil dat makers een fatsoenlijk honorarium verdienen!. Zelf verdiende ze altijd heel weinig tot ze zich ging verdiepen in marketing en cultureel ondernemerschap. Dat veranderde alles. Inmiddels heeft ze een succesvol bedrijf opgebouwd en honderden kunstenaars en creatieve ondernemers geholpen met het vergroten van hun inkomsten. Ze deelt graag haar kennis met jou met deze training bij Beeldvoorziening.

Recensies

“Ruben is een zeer vakbekwame docent. Hij is gedetailleerd in zijn uitleg en een rustige, geduldige docent. Zijn kritiek is altijd opbouwend en respectvol. Zijn aanwijzingen hebben mij richting  gegeven en geholpen mijn werk te verbeteren”.

Petra Beckers

“Refkele kent iedereen bij naam en staat altijd klaar voor je met raad en daad. Ze is adequaat en weet heldere antwoorden te geven op je vragen en daarbij is ze oprecht in je geinteresseerd “

Dennis S.T.

“Paul’s toegevoegde waarde is de combinatie van een diepgaand, persoonlijk gesprek en de training in een groep. Hij leert je om na te denken waarom de doet wat je doet. Er is veel ruimte voor individuele aandacht en Paul zoekt per persoon waar iemands kracht ligt en hoe dat vergroot kan worden. Dat geeft vertrouwen. Dus geen standaard verhaal of regeltjes om je pitch te verbeteren, maar persoonlijke feedback om jouw pitch meer ”jou’ te maken. Heel waardevol”.

Judith Helmer

“Simone heeft mij laten ervaren wat mijn sterke punten zijn en hoe ik die kan inzetten om een herkenbare signatuur te ontwikkelen. Ze was mijn  coach bij het schrijven van een projectplan in aanloop naar de nominatie voor de Keep an Eye Award. Met aanstekelijk enthousiasme en in ‘no nonsense’, heldere taal weet zij  studenten handvatten te geven om met vertrouwen aan een avontuur te beginnen”.

Stef Peters

“Kees leert je gerichter te kijken. Van op afstand en beschouwend naar dichtbij en in contact, werkend vanuit een plan. En steeds vaker van ‘kalenderbeeld’ naar beelden met zeggingskracht. Kees komt met een aanpak die past bij wat jij nodig hebt. Met zijn vakkennis, aanstekelijke energie en prikkelende vragen brengt hij je op nieuwe ideeën en geeft hij vertrouwen om nieuwe paden te bewandelen. En, niet te vergeten, we hebben veel gelachen!

Manon Sas

“Marjon is zeer bedreven en heeft jarenlange ervaring in het werken voor grote bedrijven. Door haar uitleg en demonstraties heb ik veel meer inzicht hoe je met studiolicht grotere decors kunt uitlichten”.

Isabel Erkens

“Roel luistert zorgvuldig naar ieder idee en stelt de juiste vragen waardoor je kritischer naar je werk gaat kijken. Hij laat niet merken wat zijn persoonlijke voorkeur is qua stijl en genre, maar gaat volledig uit van hetgeen je zelf aanbiedt. Om je eigen talent te stimuleren heeft hij een hele lijst aan inspirerende fotografen paraat. Dat is heel prettig. Hierdoor wordt je gestimuleerd om je steeds te blijven verdiepen in de onderwerpen en het betreffende domein. Ik ben dan ook heel blij dat Roel mij begeleid heeft”.

Myrthe Effing

“Henry is een TOP docent. Hij gaf Photoshoples aan onze groep waarbij de niveaus en ervaringen met dit programma  bijna niet verder uit elkaar konden liggen, maar hij heeft het prima opgepakt. Terug kijkend op deze dag heb ik er een super fijn gevoel aan overgehouden en heb ik veel kunnen leren van zijn gestructureerde uitleg en begeleiding. Ik zou zo weer een workshop van hem willen hebben”.

Wim Bergsma

“Roel, Marjon en Simone maken de opleiding. Zoveel passie en humor. Jullie verdienen alle erkenning.”.

Roland Zweers

Professionalisering van je vak