Ontmoet ons team

Er zijn studenten die naar volle tevredenheid les krijgen van hun docenten en die docenten geven met veel plezier les, maar na hun opleiding scheiden hun wegen. Wij, de docenten krijgen zo vaak het verzoek om vervolgcursussen, persoonlijke coaching en zakelijke adviezen te geven, dat wij een platform hebben opgericht. Sluit je aan, je bent van harte welkom.

Simone Henken

Simone Henken

Fotograaf/ docent/ coach

Van origine is zij docent drama die graag in de huid van anderen kruipt om te beleven hoe het voelt om die ander te zijn. Na een uitstapje in de psychologie verruilde ze de ‘planken’ voor een camera. De theatrale inslag en haar grote inlevingsvermogen is terug te zien in haar fotografie waarbij ze de mens en zijn gedrag met zachte spot in beeld brengt

Marjon Steenbergen

Marjon Steenbergen

Docent/ fotograaf/ ondernemer

In haar studio in IJsselstein worden grote sets gebouwd voor meubelfabrikanten en bouwmarkten. Marjon is zeer bedreven in het opbouwen, uitlichten en fotograferen van sets die een maatje meer hebben. Het aansturen van een team dat bestaat uit een decorbouwer, stylisten, modellen en assistenten is een belangrijk deel van haar onderneming.

Bo Borkus

Bo Borkus

Fotograaf

Tijdens haar journalistieke opleiding specialiseerde ze zich in social media strategieën, die ze nu toepast op Beeldvoorziening. Ze weet precies hoe je de algoritmes te slim af bent en jezelf als ‘brand’ kunt positioneren. Haar fascinatie voor de online-wereld komt ook terug in haar fotografie, waarbij ze actuele onderwerpen op een toegankelijke manier in perspectief plaatst.

Gerlo Beernink

Gerlo Beernink

Fotograaf / docent

Gerlo Beernink is een Nederlandse kunstenaar/ fotograaf. Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de universiteit van Nijmegen. Vanaf 1981 fotografeert hij sociaal maatschappelijke onderwerpen voor o.a. de vakbonden, de Groene Amsterdammer, Time-life en Der spiegel. Zijn werk in bekroond met vele prijzen zoals de World Press Award en de Zilveren camera.

Zijn bijzondere interesse heeft de historie van fotografie. In dat specifieke vakgebied geeft hij ook college’s aan het Emerson College, Boston USA. 

Kees Rutten

Kees Rutten

Fotograaf / docent / reisleider

De immer energieke en avontuurlijke all round fotograaf Kees Rutten kan jouw ogen openen om het gewone met het bijzondere te verbinden. Hij is ook een ervaren reisbegeleider en met hem op stap gaan betekent jezelf uitdagen om je technische kennis op te rekken en de wereld om je heen vanuit nieuwe perspectieven te zien; het ‘miniscule’ wordt groots, het ‘wijdse’ rijk aan nuance. Je komt gegarandeert helemaal opgeladen, vol met nieuwe  inzichten en een berg aan verrassende foto’s terug als je deelneemt aan reisfotografie extended.

Henry Faber

Henry Faber

Fotograaf / expert beeldbewerking

Hij maakt portretten voor websites, magazines en particulieren met een grote wow-factor en een goede dosis humor. Het gebruik van digitale middelen omarmt hij van harte. Photoshop en Lightroom zijn zijn geliefde gereedschappen. Hij maakt je graag verder wegwijs en leert je meer over de  geavanceerde functies van deze programma’s.

Ruben Schumacher

Ruben Schumacher

Fotograaf/ docent/ mentor

Zijn dagelijkse praktijk als zelfstandig fotograaf bestaat uit het maken van locatieportretten en hij is gespecialiseerd in interieur- en bedrijfsfotografie. Ruben heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven in fotografie op diverse Hoge scholen. Zijn grootste kracht is zijn heldere manier van uitleggen van complexe zaken, Geen vraag te ‘dom’, geen verzoek te ‘moeilijk’. Niet jij ‘zoekt het maar uit’, maar hij zoekt het voor je uit.

Gerdjan van der Lugt

Gerdjan van der Lugt

Fotograaf / docent / coach

Gerdjan is een internationaal gerenomeerd fotograaf die door het het Luerzers Archive bij de beste 200 fotografen gerekend wordt. Hij werkte samen met prestigieuze reclameburo’s als KesselsKramer (Ned) en Leo Burnett (Italië) en zijn werk is gepubliceerd in gerenommeerde magazines. Gerdjan weet wat het betekent om met deze magazines en klanten samen te werken. Als je iets kunt leren van Gerdjan is het wel foto’s maken met stijl, allure en internationale klasse die passen in magazines van topkwaliteit.

 

Roel Stevens

Roel Stevens

Fotograaf / docent / coach

Roel is als een wandelende encyclopedie. Hij is een gedreven en inspirerende spreker die je nieuwe inzichten kan bieden. Hij heeft veel kennis over fotografie  en over creatieve denkprocessen. Omdat hij de belangen van opdrachtgevers kent, kan hij je creatieve oplossingsvermogen vergroten. Noodzakelijk als je werkt in opdracht.

Jocelyne Moreau

Jocelyne Moreau

Fotograaf/ docent/ coach

Jocelyne Moreau is een franse fotograaf die gevestigd is in Amsterdam. Haar werk is verzameld door verschillende, gemeentelijke musea. Ze is ook filmmaker. Haar werkstijl is speels en intuïtief, waarbij beweging, ritme, geluid en muziek een belangrijke rol spelen naast bewegingsloze, fotografische beelden. Ze heeft twee keer een beurs gekregen van het Mondriaanfonds.

Zij is de coach die met liefdevolle ogen naar je werk kijkt en je verder helpt om de beste versie van jezelf te worden.

Recensies

“Ruben is een zeer vakbekwame docent. Hij is gedetailleerd in zijn uitleg en een rustige, geduldige docent. Zijn kritiek is altijd opbouwend en respectvol. Zijn aanwijzingen hebben mij richting  gegeven en geholpen mijn werk te verbeteren”.

Petra Beckers

“Paul’s toegevoegde waarde is de combinatie van een diepgaand, persoonlijk gesprek en de training in een groep. Hij leert je om na te denken waarom de doet wat je doet. Er is veel ruimte voor individuele aandacht en Paul zoekt per persoon waar iemands kracht ligt en hoe dat vergroot kan worden. Dat geeft vertrouwen. Dus geen standaard verhaal of regeltjes om je pitch te verbeteren, maar persoonlijke feedback om jouw pitch meer ”jou’ te maken. Heel waardevol”.

Judith Helmer

“Simone heeft mij laten ervaren wat mijn sterke punten zijn en hoe ik die kan inzetten om een herkenbare signatuur te ontwikkelen. Ze was mijn  coach bij het schrijven van een projectplan in aanloop naar de nominatie voor de Keep an Eye Award. Met aanstekelijk enthousiasme en in ‘no nonsense’, heldere taal weet zij  studenten handvatten te geven om met vertrouwen aan een avontuur te beginnen”.

Stef Peters

“Kees leert je gerichter te kijken. Van op afstand en beschouwend naar dichtbij en in contact, werkend vanuit een plan. En steeds vaker van ‘kalenderbeeld’ naar beelden met zeggingskracht. Kees komt met een aanpak die past bij wat jij nodig hebt. Met zijn vakkennis, aanstekelijke energie en prikkelende vragen brengt hij je op nieuwe ideeën en geeft hij vertrouwen om nieuwe paden te bewandelen. En, niet te vergeten, we hebben veel gelachen!

Manon Sas

“Marjon is zeer bedreven en heeft jarenlange ervaring in het werken voor grote bedrijven. Door haar uitleg en demonstraties heb ik veel meer inzicht hoe je met studiolicht grotere decors kunt uitlichten”.

Isabel Erkens

“Roel luistert zorgvuldig naar ieder idee en stelt de juiste vragen waardoor je kritischer naar je werk gaat kijken. Hij laat niet merken wat zijn persoonlijke voorkeur is qua stijl en genre, maar gaat volledig uit van hetgeen je zelf aanbiedt. Om je eigen talent te stimuleren heeft hij een hele lijst aan inspirerende fotografen paraat. Dat is heel prettig. Hierdoor wordt je gestimuleerd om je steeds te blijven verdiepen in de onderwerpen en het betreffende domein. Ik ben dan ook heel blij dat Roel mij begeleid heeft”.

Myrthe Effing

“Henry is een TOP docent. Hij gaf Photoshoples aan onze groep waarbij de niveaus en ervaringen met dit programma  bijna niet verder uit elkaar konden liggen, maar hij heeft het prima opgepakt. Terug kijkend op deze dag heb ik er een super fijn gevoel aan overgehouden en heb ik veel kunnen leren van zijn gestructureerde uitleg en begeleiding. Ik zou zo weer een workshop van hem willen hebben”.

Wim Bergsma

“Roel, Marjon en Simone maken de opleiding. Zoveel passie en humor. Jullie verdienen alle erkenning.”.

Roland Zweers

Professionalisering van je vak