Coaching

Persoonlijke ontwikkeling

 

Kies voor persoonlijke groei om je fotografie authentiek en betekenisvol te maken. Onze coaches bieden inzicht door heel goed te luisteren naar wat je écht zegt en je beelden te analyseren op hun inhoud; wat laat je zien, wat zie je over het hoofd en vanuit welk standpunt bezie je de wereld? We stellen prikkelende vragen die je uitdagen om artistieke grenzen te verruimen en eventuele creatieve blokkades op te heffen. Dat doen we met empathie, humor en altijd met liefdevolle ogen. Wat in de sessies gezegd en getoond wordt, blijft strikt vertrouwelijk.

Dit kun je van een goede coach verwachten:

 • dat de deelnemer altijd het uitgangspunt vormt
 • dat de expertise van de coach ten dienste staat aan de deelnemer
 • dat er actief geluisterd wordt
 • dat de juiste vragen gesteld worden
 • dat helder en zonder oordeel jouw gedachtes en gedrag gespiegeld worden
 • dat een wirwar aan (conflicterende ) gedachtes ontrafeld worden en dat er lijn in aangebracht wordt
 • dat patronen die zó vanzelfsprekend zijn dat je ze over het hoofd ziet maar die van grote invloed kunnen zijn op je werk en leven, herkend worden
 • dat suggesties aangedragen worden die speciaal op jouw van toepassing zijn
 • dat de coach kennis heeft van het werkveld en actuele ontwikkelingen
 • dat persoonlijke benadering en oprechte interesse geboden wordt
 • dat de coach dichtbij komt en tegelijk de juiste afstand bewaart

Coaches

Iedere coach heeft zijn eigen invalshoek. Weet je nog niet welke coach jou het beste kan begeleiden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Voor goede coaching heb je meestal niet genoeg aan een uur advies. Je kunt zelf aangeven hoeveel uur je wilt, maar we hebben ook een 10-rittenkaart. Je ontvangt 10 uur coaching, je betaalt voor 9.

Roel Stevens

Roel is als een wandelende encyclopedie. Hij is een gedreven en inspirerende spreker die je nieuwe inzichten kan bieden. Hij heeft veel kennis over fotografie  en over creatieve denkprocessen. En hij kan bijzaken van hoofdzaken onderscheiden en je verhaal scherp krijgen.

Vul het gewenste aantal uren in:

Jeroen Toirkens

Zeer ervaren en ter zakenkundige coach die stevig geworteld staat in de beroepspraktijk. Kan helderheid en richting geven aan je werk door vakkundig te editen en focus aan te brengen in je thema’s. Ook voor hele praktische vragen over het opzetten van een projectplan, het begroten van een project en het aanbieden aan de de media, kun je bij Jeroen terecht.

Vul het gewenste aantal uren in:

Simone Henken

Van origine is zij docent drama die graag in de huid van anderen kruipt om te beleven hoe het voelt om die ander te zijn. Na een uitstapje in de psychologie verruilde ze de ‘planken’ voor een camera. De theatrale inslag en haar grote inlevingsvermogen zijn terug te zien in haar fotografie waarbij ze de mens met milde spot in beeld brengt. Haar grootste talent als coach is luisteren om de onderliggende vragen te herkennen, om vervolgens laagje voor laagje tot de kern te komen.

Vul het gewenste aantal uren in:

Marjon Steenbergen

Nuchter en praktisch. Dat zijn twee kernwoorden die de aanpak van Marjon typeren. Zij kan heel goed vanaf een afstand naar je werk kijken met een prettig objectieve blik, en het ontdoen van onnodig sentiment. Ook op technisch gebied verstaat zij haar vak en het uitlichten van grote sets is haar expertise. Mocht je tegen klussen aanlopen die net te groot zijn voor je ervaring op dit moment, boek dan een sessie met Marjon.

Vul het gewenste aantal uren in:

10-rittenkaart

De oude vertrouwde 10-rittenkaart is ook nog steeds verkrijgbaar. Misschien weet je precies bij wie je coaching wilt volgen. Zo niet, dan overleggen we met je wie jou het beste verder kan helpen.

Prijs is niet €1050,00 maar €945,00 maar (excl. btw).

Locatie

In overleg, Kan ook online.

Kosten

€  105,- excl. btw per uur

€  945,- voor een tienrittenkaart excl. btw

Suzanne Dubbeldam over persoonlijke coaching bij Roel Stevens

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.

Op dit moment kun je 1/3 van de kosten vergoed krijgen door PPO met een maximum van € 2000 per jaar.

Verhalen

Coaching is synergie

Coaching is synergie; het geheel dat meer is dan de delen, vermenigvuldigt tot een hogere macht.
Dat ervaar je zodra Simone je ‘koppie onder’ laat gaan en je een hele nieuwe wereld laat ontdekken.
Als ze je, met haar aanstekelijke lach, de golven instuurt van een onbekende zee vol mogelijkheden…
Het is vooral zoveel fijner om niet alleen door het proces te hoeven gaan dat je van A naar B moet brengen, of veel verder in het alfabet.
Hanneke

Vertrouwen deelnemer en coach

Je verlangt adviezen en antwoorden want je wil houvast. Daar is een coach voor zolang die maar niet teveel ‘hulp’ biedt en je daarmee belemmert in het vinden van je éigen creatieve oplossingen.
Je hebt het nodig om te zwemmen en te worstelen met de materie. Dat voelt niet comfortabel en kan je zelfs tot wanhoop drijven. Maar het biedt wél de kans om je eigen overwinningen te behalen.

Samen werk je binnen dat spanningsveld; houvast krijgen en los gelaten worden.

Vertrouwen is het sleutelwoord.

Simone Henken

Helpen door er te zijn

“Om mijn duikdiploma te halen moest ik hartje winter examen doen in het Vinkeveense meer. 9 meter onder water en ik moest mijn duikbril afdoen waarbij mijn neus vrij kwam en er water in kwam. Uiterst claustrofobisch en super ongemakkelijk. Het lukte me niet om adem te halen door het ademhalingsstuk in mijn mond. Ik was blind, raakte in paniek en wilde naar boven.

Anke, mijn instructeur legde een arm op mijn schouder en duwde me weer naar benéden. Door die aanraking wist ik dat ze er was en me niet zou laten verdrinken. De paniek daalde enigszins en ik kon mijn masker weer opdoen.

Een overwinning die ik zélf had behaald.”

Simone Henken

Dit zeggen deelnemers

De masterclass Documentaire projecten van jeroen heeft een persoonlijk spoor met 1 op 1 sessies en een theoretisch gedeelte met de groepsdynamiek.

Yildiz: Die combinatie vond ik echt goed.

Daphne: Ja, want je krijgt direct een reactie op je vragen bij personal coaching. Je krijgt zoveel informatie tijdens de groepssessies dat je pas achteraf beseft wat je vragen eigenlijk zijn, als je alles aan het verwerken bent. Het is zo’n meerwaarde dat als je vast zit je meteen een antwoord kunt krijgen en niet hoeft te wachten op de volgende les. Een verademing.

Anita: De essentie van mijn verhaal is aan het licht gekomen. Ik dacht dat ik wist waar het over ging maar ik bleek in kringetjes rond te draaien. Omdat ik al zolang met een onderwerp bezig ben, kwam ik er te dicht op te zitten dan is het heel fijn als Jeroen je weer even op de rit zet en je project vanuit nieuwe invalshoeken beziet. Verfrissend.

Hein: Ik heb Jeroen nu bij drie verschillende gelegenheden een ongeordende stapel foto’s zien editen en daar een verhaal in zien aan brengen. Dat kan Jeroen verrassend goed en dat heeft écht een toegevoegde waarde gehad voor mijn tentoonstelling. Dat doet hij zo krachtig.

Daphne: Deze sessies met Jeroen waren nodig om mijn vertrouwen en inzicht te vergroten waarom mijn project Blindzicht van waarde is. Vragen over de inhoud en vormgeving van een projectplan – want wat stuur je wel en niet op, hoe verwoord je de inhoud en hoe geef je het vorm –  zijn nu veel genuanceerder beantwoord. En het is zo fijn om specifieke vragen te kunnen stellen aan een fotograaf die ook als ondernemer succesvol is. Ik heb eerder lessen in ondernemen gevolgd maar die trainers waren geen fotografen. Jeroen maakt echt het verschil.