Webinars

Simone Henken spreekt iedereen die bepalend is voor hoe wij de wereld visueel voorgeschoteld krijgen en onderzoekt hoe dat ons wereldbeeld beïnvloedt.

Haar gasten vertellen over hun werk, hun motivatie, de zakelijke rompslomp en over de rol van fotografie; van kunstfotografie tot familiekiekjes, breaking news- en fakefotografie.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de aankomende webinars? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ruim voor aanvang een mail voor deelname.

 

Overzicht van eerder uitgezonden webinars

Webinar Merlijn Doomernik

Merlijn: een humoristische absurdist! Hij vertelt over zijn succes en zijn falen. Merlijn fotografeert o.a. voor NRC en maakt de mooiste foto’s op de saaiste plekken. Tijdens zijn webinar vertelt hij hoe hij dat doet.

Creatieve Revolutie | Roel Stevens

Wat is nu creativiteit? Doorbreken van bestaande patronen is hierbij een voorwaarde. Roel vertelt tijdens deze webinar hoe je tot nieuwe oplossingen komt.  

De dood in beeld | Boukje Canaan

Dat fotografeer je toch niet?! “Een aantal jaren geleden overleed een jong meisje dat lang ziek was geweest. Het was winter, een koude grijze dag. Precies op het moment dat de ouders voor haar spraken in de kerk, brak een straal zonlicht door. Hetzelfde gebeurde bij het graf. Ik heb er prachtige foto’s van kunnen maken. Later vertelden de ouders mij dat de naam van het meisje, Ylena, zonnestraal betekent. Toeval bestaat niet.” Dit vertelt Boukje Canaan, afscheidsfotograaf. 

Webinar De macht in beeld

Esther Hovers onderzoekt en verbeeldt hoe de politieke macht de openbare ruimte gebruikt om ons gedrag te controleren en te bepalen. Ze maakt foto’s, tekeningen en installaties die dieper liggende verbanden onthullen.

Documentaire projecten | Jeroen Toirkens

Jeroen Toirkens is een meester in het verbeelden van grootse verhalen die zich afspelen in ruige, koude oorden op het noordelijk halfrond. In deze webinar vertelt hij hoe hij zijn projecten – Nomad, Solitude en Borealis- die in boekvorm zijn uitgegeven, gefinancierd heeft en onder de aandacht van de media heeft gebracht. De projecten zijn uitgebreid belicht in o.a. dagblad Trouw. De foto’s vinden nu hun weg naar tentoonstellingen zoals in het Fotomuseum Den Haag en het Anchoragemuseum in Alaska

Ethiek in de fotografie | Nada Dijkema

Elke fotograaf krijgt te maken met ethische vraagstukken waar je een antwoord op moet geven. In dit gesprek gaat ethicus Nada Dijkema in op eigentijdse thema’s en hoe je die op een doordachte manier kunt gebruiken passend bij jouw normen en waarden. Te gast is Gerlo Beernink die vertelt over de afwegingen die hij moest maken toen hij de wantoestanden in een psychiatrische inrichting op Lesbos fotografeerde.