Workshops

Neem deel aan onze gratis workshops van 1,5 uur online. Wil je meer dan kun je altijd meer tijd kopen.

Fotografie Bo Borkus

Gratis webinar: Weerbaar worden ten tijde van corona

Omdenken, buiten de box treden, je grenzen verleggen, strategien om je creativiteit te vergroten, clichematig denken ombuigen. Het zal voor velen een grote wens zijn en in deze tijd meer dan wenselijk. Fotografie is niet direct het doel maar het middel om buiten ingesleten gedachtepatronen te treden want we raken er regelmatig in verstrikt. Breinen zijn nl. gek op herhaling. Want door steeds dezelfde paadjes te bewandelen bespaart het een hoop energie. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd dat niet effectief is, kun je vastlopen. En als je ooit in een situatie terecht komt waar je de bakens in je leven drastisch moet verzetten zoals nu in deze hectische coronatijd, dan heb je al je creativiteit hard nodig. 

 

Duur: 1,5 uur

Aanvang: 14.30 uur
Aantal deelnemers:
Locatie: Online

Door: Roel Stevens

Kosten 10 mei: gratis 

Aanmelden via e-mail

 

Kosten masterclasses  € 270,-  per dag excl. btw (tweedaagse training)

Locatie: Online

10 mei gratis

14.30 – 16.00

Roel Stevens

Locatie: Online

21 juni en 5 juli voor deze data worden kosten berekend

14.30 – 16.00

Roel Stevens

Fotografie Boudewijn van den Breemer

Gratis webinar: Architectuurfotografie

Het volume en de grootte van een gebouw staat in schril contrast met de platte afbeeldingen die een architectuurfotograaf maakt. Het vraagt veel inzicht om de vertaling van 3D naar 2D te maken om het karakter van het gebouw volledig tot zijn recht te laten komen.

Boudewijn zal ook een opdracht meegeven waar je gratis feedback op krijgt. Zo kun je zelf aan de slag.

 

Meer informatie

Architectuur is de gematerialiseerde ziel van de samenleving.

Gebouwen zijn gestolde gedachten van een levenswijze en een tijdsperiode.
Aan de architectuur herken je de tijdsgeest. Denk bijvoorbeeld aan hoe de eenheidsbouw in de voormalige, socialistische oostbloklanden de filosofie van gelijkheid moest uitdrukken.

We spreken gemakshalve over Architectuur, maar er is eigenlijk maar een klein deel van alle bouwwerken ter wereld tot stand gekomen met behulp van een architect.

Op een gegeven moment in de geschiedenis zijn we een verschil gaan maken tussen architectuur en de overige gebouwde omgeving. Het is Architectuur met een grote A die staat voor: professioneel, officieel, academisch en voorbeeld stellend. Het begrip ‘Vernacular Architecture’ beschrijft de rest van alle woningen en bouwsels.

Daarmee lijkt er een verschil in klasse en kwaliteit benoemd te zijn. De invloed van ‘vernacular architecture’ op de officiële architectuur is onmiskenbaar. We onderscheiden daarmee de documentaire stijl binnen architectuurfotografie.

Er zijn ook andere genres zoals redactionele architectuurfotografie; gebouwen die vastgelegd worden voor brochures en magazines. En ook kunstzinnige uitingen van gebouwen vormen een essentieel onderdeel van het canon van de architectuurfotografie

In de masterclass gaat Boudewijn in op de verschillende genres om te kijken wat ervoor nodig is om intrigerende afbeeldingen te maken. Wat is het verschil tussen een mooi plaatje van een gebouw en een architectuurfoto die in je geheugen gegrift staat?

Duur: 1,5 uur

Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Online

Door: Boudewijn van den Breemer

Kosten 17 mei: gratis 

Aanmelden via onderstaande knop inschrijven

Kosten masterclass  € 222,50  per dag excl. btw (tweedaagse training)

Locatie: Online

17 mei. Gratis

14.30 – 16.00

Boudewijn van den Breemer

Locatie: Online

7 en 21 juni. Voor de data worden kosten berekend

14.30 – 16.00

Boudewijn van den Breemer

De persoonsgegevens die door jou worden verstrekt gebruiken we uitsluitend om met je in contact te komen. Lees meer in de privacyverklaring.

Schrijf je in voor ons nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Met regelmaat schrijven we een nieuw blogitem, nodigen we je uit voor een lezing of geven we een korting op een van onze trainingen.

Je bent succesvol ingeschreven